Premieră la Beijing: Audi RS Q3 Concept
18 Aprilie 2012, 08:00
Performanţa extremă a familiei RS a celor de la Audi urcă şi în linia SUV-urilor. Germanii vor aduce la Salonul Auto de la Beijing conceptul unei versiuni RS a SUV-ului Q3, botezată RS Q3 Concept.
Sub capota noii creaţii se află un motor turboaspirat TFSI de 2.5 litri, care dezvoltă 360 CP!
Desigur, vorbim de acelaşi propulsor de 5 cilindri în linie, apărut iniţial pe Audi TT RS, iar mai apoi şi pe RS 3, în versiuni de putere mai moderate. Pe noul RS Q3 Concept, însă, germanii s-au străduit să scoată o putere aproape incredibilă din cei 2,480 cm cubi, de 360 CP, fapt care face posibilă o accelerare de la 0 la 100 km/h a SUV-ului în doar 5.2 secunde! Mai mult ca atât, RS Q3 Concept este capabil să atingă o viteză maximă de 265 km/h!
Puterea motorului este transmisă tuturor celor patru roţi prin intermediul unei transmisii S tronic cu 7 trepte şi a sistemului de tracţiune integrală quattro. Totuşi, în regim uzual de condus, RS Q3 îşi direcţionează aproape tot cuplul către roţile faţă, iar atunci când maşina simte pierderea
aderenţei acestei punţi, sistemul quattro distribuie o parte a cuplului şi către roţile spate, prin intermediul unei cutii de transfer cu ambreiaj hidraulic, acţionat electronic.

Exteriorul lui RS Q3 Concept denotă aceeaşi agresivitate specifică liniei RS,
cu o parte frontată extrem de musculoasă, cu prize imense de aer, şi jante de dimensiuni extreme. De fapt, Audfi RS Q3 Concept este încălţat în anvelope de dimensiunea 255/30 R20 – o dimensiune aproape absurdă pentru un SUV, însă firească pentru un Audi din gama RS.
Conceptul are mai multe componente realizate din CFRP – plastic ranforsat cu fibră de carbon, fap care îl ajută să rămână uşor şi deci performant.

Interiorul adoptă culoarea albastră a exteriorului şi o combină cu un negru puternic nuanţat, creând o atmosferă contrastantă şi dinamică.

CFRP-ul se regăseşte şi aici, inserţiile în stil carbon pe care le vedeţi în imagini fiind realizate din acest material.
Sub capotă, motorul vine dotat cu un capac realizat şi el din CFRP, iar numărul cilindrilor este accentuat de plasticul roşu aprins, care înconjoară conectoarele bujiilor. Propulsorul lui RS Q3 Concept beneficiază şi de un filtru de admisie sportiv, cu tub realizat din oţel inoxidabil.

Cel mai probabil, dacă RS Q3 Concept se va bucura de un feedback bun din partea publicului, acesta ar putea intra şi în producţia de serie în cel mult un an.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
2,438
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (4)
G e o
Floreşti, Moldova
la 18 Aprilie 2012 - 10:20
Frumos rau...interiorul imi place...parca e cusut din Jeans. chiar are un astect frumos,dar exteriorul e prea plictisitor,liniile acelea netede...cind ma uit ap ni se face somn...
0
0
dima
Chişinău
la 18 Aprilie 2012 - 12:39
ooo! iaca asta da, mai inteleg si eu masina, da nu land rover evoque, arata super!
0
0
petro
Chişinău
la 18 Aprilie 2012 - 19:21
AUDI in ultimu timp pun accent pe putere maxima, stoc sute de cai din volum mic al motorului
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Aprilie 2012 - 21:11
N-ai treaba caroce... foarte stilat si elegant. Inscriptia QUATTRO de pe spoylerul fata se uita klassna, kiar imi place enorm aspectul exterior. De fapt asa si ar trebui sa arata un RS de la Audi.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!