Mitsubishi Outlander cu propulsie hibridă va debuta în toamnă la Paris
19 Iunie 2012, 09:20
Chiar dacă mai sunt trei luni până la Salonul Auto de la Paris, Mitsubishi îşi anunţă deja aşii din mânecă, pregătiţi pentru importantul eveniment european. Acumulând o experienţă deosebit de preţioasă în dezvoltarea automobilelor cu propulsie electrică, şi aici ne referim mai ales la i-MiEV, Mitsubishi a decis că a venit momentul să transfere aceste cunoştinţe profunde inginereşti pe noua generaţie a SUV-ului Outlander.

Noul Mitsubishi Outlander Hibrid nu va funcţiona în stilul „tradiţional” al hibrizilor, cu care ne-am obişnuit, ci va pune accent pe propulsia electrică, motorul pe benzină intervenind doar atunci când forţa lui este necesară sau
atunci când bateriile nu mai au energie. Modelul va dispune de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, iar motorul pe benzină va putea asista doar puntea faţă în propulsie. Outlander Hibrid va oferi trei regimuri de deplasare – Pure, cu tracţiune integrală pur electrică, Series, cu tracţiune integrală electrică, asistată de motorul cu ardere internă care va avea în acest caz rol de generator electric, şi al treilea regim Parallel, care va implica motorul pe benzină în propulsie directă a punţii faţă, asistat şi de cele două electromotoare.

Astfel, tehnologia celor de la Mitsubishi pare a fi una din cele mai avansate în
domeniul propulsiei hibride în acest moment. Producătorul japonez promite o autonomie totală de 800 km şi un nivel al emisiilor CO2 de sub 50 g/km! Mitsubishi declară astfel că noua tehnologie va deveni chiar mai atractivă la nivel global decât motorizările diesel, pe care Outander le împrumuta până acum de la francezii de la PSA Peugeot-Citroen.

Noua generaţie Mitsubishi Outlander, cu propulsie tradiţională, va ajunge în showroom-urile europene în toamna acestui an. Versiunea hibridă îşi va începe cariera abia în prima parte a anului viitor.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
2,425
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Iunie 2012 - 12:27
Tre sa fie mult mai eficienta aceasta tehnologie...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!