Kia Quoris va fi numele global al noului sedan de lux coreean
2 August 2012, 08:19
În primăvara acestui an, Kia anunţase că va produce un sedan de lux, cu tracţiune spate, după care a anunţat că acesta se va numi „K9” pe piaţa domestică. Primele imagini au dezvăluit un model ambiţios, cu un interior pe care unii îl acuzau că ar fi prea mult inspirat din formele celor de la BMW.

Acum, Kia îşi face publică intenţia de a livra noul său sedan la nivel global, atribuindu-i un nou nume, mai atractiv: Quoris. Anume aşa se va numi nou sedan coreean de lux. Conform coreenilor, numele Quoris vine de la cuvintele „core” şi „quality” (rădăcini/esenţă şi calitate, n.r.). Kia Quoris se vrea un model solid, luxos şi tehnologizat.

Noul sedan va avea tracţiune pe puntea spate şi va fi disponibil la nivel global cu o serie de tehnologii care îşi fac loc în premieră la bordul unui model Kia. Printre acestea se numără şi radarul activ, care poate menţine viteza dorită, dar care scanează în permanenţă zona frontală a maşinii, pentru a încetini în cazul în care traficul
nu permite maşinii menţinerea aceleiaşi viteze. În caz de urgenţă, maşina va putea chiar opri. Această tehnologie a debutat pentru prima dată în serie pe actuala generaţie a lui Mercedes-Benz S-Class şi este prezentă acum pe foarte multe modele din segmentul premium.
La interior, Kia Quoris va beneficia şi de un Head-Up Display, care va proiecta informaţiile esenţiale direct pe parbriz, în zona de vizibilitate imediată a celui de la volan. Şoferul va fi asistat de sisteme precum cel de identificare a obstacolelor în zona oarbă, cel de avertizare a schimbării involuntare a
benzii, iar pe display-ul central Quoris va afişa imaginile din jurul maşinii, la un unghi de 360 grade, pentru a parca în siguranţă, graţie sistemului Around View Monitor.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,385
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (4)
Alexei
Rezina, Moldova
la 2 August 2012 - 08:58
BMW !!!
1
1
B.D.
Cahul, Moldova
la 2 August 2012 - 13:54
Corect!, Capota e fix al F10, da si grila cam cam...
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 3 August 2012 - 20:29
Unii vor spune ca e plagiat, altii ca e ceva original, eu sunt de parerea ca nu au procedat frumos... dar cu toate astea a iesit o masina eleganta si agresiva. Doar acestea sunt criteriile principale ale donorului...
1
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 4 August 2012 - 19:22
Spre exemplu mie imi place..decit sa imi procur um BMW e mai scump...dar Kia e mai accesibila....si sunt mai putine dar BMW is putin putintele :D:D:..
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!