Rompetrol Moldova, prima companie petrolieră locală cu Sistem de Management Integrat
6 Decembrie 2012, 11:39
Rompetrol Moldova a devenit prima companie petrolieră din Republica Moldova care are un Sistem de Management Integrat implementat și acreditat cu 3 standarde internaționale. Compania a primit trei certificări ale sistemului de management integrat al calităţii, protecţiei mediului şi sănătății și securității ocupaționale din partea Germanischer Lloyd Systems Certification Hub Romania.

Certificatele au fost obținute pentru conformarea cu cerințele standardelor internaționale ISO 9001:2008 (managementul calității), ISO 14001:2009 (managementul mediului) și OHSAS 18001:2007 (managementul sănătății și securității ocupaționale).

„Rompetrol Moldova a înteles că pentru atingerea obiectivelor calitative și cantitative propuse este nevoie de implementarea unui Sistem de Management Integrat și acreditarea lui internațională, în contextul aspirațiilor europene a Republicii Moldova. De asemenea, asigurarea conformității înseamnă și optimizarea costurilor astfel încât să ne putem dezvolta operațiunile.”, declară Vladislav Rusnac, director general al Rompetrol Moldova.

Grupul Rompetrol susține politica de certificare a sistemelor de management în rândul companiilor membre. Astfel, din segmentul de distribuţie a carburanţilor Rompetrol Moldova este cea de a treia companie certificată a Grupului, după Rompetrol Downstream în 2006 și Rompetrol Bulgaria în 2011.
Conformitatea cu aceste standarde atestă un nivel performant de conducere a afacerilor, grijă faţă de angajații companiei și mediu. Certificarea confirmă, implicit, îmbunătăţirea modului de desfăşurare a operaţiunilor şi reducerea efectivă a costurilor.

„Certificarea Rompetrol Moldova este rezultatul unei munci începute cu mai bine de un an în urmă, sustinută permanent atât de de managementul companiei, cât și de auditorii GL Systems Certification. Acest rezultat înseamnă, de fapt, valoare adaugată companiei Rompetrol Moldova. Pe lângă acestea, mai avem un motiv
de mândrie, acela de a fi emis pentru prima dată în Republica Moldova a unor certificate de management recunoscute internațional de catre GL Systems Certification prin HUB Romania”, declară Daniel Savu, director general Germanischer Lloyd Systems Certification Hub Romania.

Rompetrol Moldova este prezenta pe piața din Moldova din 2002 și face parte din divizia de retail a Grupului Rompetrol. Rompetrol Moldova deține o rețea de 47 stații, fiind al cincilea operator ca mărime. Întreg necesarul de benzină şi motorină al companiei este asigurat de activul principal al Grupului Rompetrol,
rafinăria Petromidia din Năvodari, România.

Pe lângă cele 47 de staţii de distribuţie, compania mai deţine 4 staţii care comercializează exclusiv GPL, situate
în nordul Moldovei, cât şi capacităţi de stocare situate la Târnova.

Grupul Rompetrol operează peste 1.000 de puncte de alimentare în 6 ţări Europene, cum ar fi: România,
Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franţa şi Spania, urmând să dezvolte operaţiuni Retail şi în Turcia și Ucraina.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, cu referire la Rompetrol Moldova
1
2,160
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!