Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Felina la frig: Jaguar XJ a ajuns în cel mai geros oraş de pe pâmânt

17 Ianuarie 2013 - 09:20
Ilie Toma
Felina la frig: Jaguar XJ a ajuns în cel mai geros oraş de pe pâmânt
Anul 2012 a însemnat pentru Jaguar lansarea unui sistem de tracţiune integrală inovativ pentru modelele XF şi XJ, care nu dispuneau anterior de tracţiune pe patru roţi. Acum, că se poate lăuda cu modele all-wheel drive, Jaguar a trimis două exemplare XJ cu tracţiune integrală în cel mai geros oraş de pe planetă – Dawson, situat în ţinutul Yukon din Canada.

La 19 decembrie 2012, atunci când cele două exemplare Jaguar se aflau în acel oraş, termometrele indicau -49 grade Celsius. În acea zi, dacă aruncai un pahar de apă fierbinte în aer, acesta ar fi îngheţat înainte ca apa să atingă pământul...

Aventura celor două modele Jaguar însemna o călătorie de peste 2,000 mile (peste 3,200 km) din capitala ţinutului Yukon către Dawson City – un punct din cercul Arctic, în care soarele nu mai răsare în săptămâna cu cele mai scurte zile din an. Modelele implicate în aventură sunt două exemplare Jaguar XJ 3.0 V6 AWD, motorul supraalimentat al cărora asigură 340 CP. Maşinile sunt absolut standard, fiind echipate doar cu anvelope de iarnă Pirelli.

Cele două exemplare s-au descurcat exemplar chiar şi astfel de temperaturi arctice extreme, ajungând cu bine la punctul de destinaţie. Prin această aventură, Jaguar a vrut să demonstreze adaptabilitatea modelelor sale pentru cele mai reci zone climaterice, dar şi avansul tehnologic al noului său sistem de tracţiune integrală.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter