Audi TT ultra quattro – cu 300 kg mai uşor!
29 Aprilie 2013, 10:27
La reuniunea anuală Worthersee Tour, care va avea loc în perioada 08-11 mai, Audi va aduce un concept ultra-uşor, al actualei generaţii Audi TT. Bazat pe versiunea TT S Coupe, conceptul TT ultra quattro este echipat cu un propulsor pe benzină
turbo aspirat 2.0 TFSI, ce dezvoltă 310 CP şi un cuplu enorm de 400 Nm.

Cu toate acestea, scopul principal pentru inginerii din Ingolstadt a fost reducerea radicală a greutăţii.
Pentru aceasta, structura caroseriei din aluminiu a fost revizuită cu folosirea elementelor din magneziu şi fibră de carbon (-43 kg), elementele exterioare au fost realizate din fibră de carbon (-57 kg), a fost instalat şi un set de jante forjate (-20 kg), două scaune de tip ”scoică”, preluate de pe R8 GT (-22 kg), frâne carbon-ceramice cu etriere din aluminiu,
un sistem de evacuare din titan şi alte inovaţii mici precum camerele retrovizoare. Ca urmare a "dietei" drastice cupeul a ”aruncat” un total de 300 kg, aducând masa totală la 1,111 kg! Şi asta fără ca cupeul să fie lipsit de aer condiţionat, sau geamuri acţionate electric!
Datorită acestor măsuri, pentru scăderea greutăţii, care a redus raportul la 3.6 kg per cal putere, acceleraţia de la zero la prima sută de kilometri a scăzut cu 1.3 secunde la 4.2 secunde, iar viteza maximă a crescut la 280 km/h. Datorită fibrei de carbon vizibile la exterior, grilei frontale, capotei ventilate, spoilerului spate şi a barei de protecţie spate, cu ţeava de eşapament amplasată central, exteriorul, de asemenea, a primit un aspect mult mai dinamic.
Cel mai probabil că unele dintre aceste tehnologii pentru reducerea greutăţii, se vor folosi pe viitoarea generaţie Audi TT.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,859
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (1)
ghenyg
London, Marea Britanie
la 29 Aprilie 2013 - 11:02
cifrele impresioneaza!!!mai bine foloseau motorul 2.5TFSI...are un potential mult mai mare,plus sunetul motorului R5
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!