Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dacia va închide uzina de la Mioveni?

12 Aprilie 2013 - 13:14
Ilie Toma
Dacia va închide uzina de la Mioveni?
Acum câteva săptămâni, la uzina principala uzină Dacia, din Mioveni, Romania, a izbucnit un conflict între sindicate şi conducerea uzinei, care a generat şi pauze nedorite de producţie.

Angajaţii Dacia cer o creştere cu 25% a salariilor, creşterea bonusurilor de vacanţă şi a celor revenite din împărţirea profitului, dar şi condiţii mai bune de muncă. Conducerea uzinei, pe de altă parte, spune că pretenţiile angajaţilor sunt nefondate, în condiţiile în care aceştia primesc deja salarii cu mult mai mari decât media românească. De atunci şi până astăzi au avut loc nu mai puţin de 14 runde de negocieri între sindicat şi administraţie, care însă, nu au adus deocamdată la nici o soluţie finală.

Şefii Dacia au fost de acord să crească salariile cu aproximativ 9%, motivând că media de creştere în România este între 0 şi 5%,iar plusurile de retribuţii ale angajaţilor Dacia ar fi oricum mai mari. Până la găsirea unui compromis, situaţia pare să devină din ce în ce mai tensionată, iar şefii Dacia spun că, dacă pretenţiile angajaţilor vor continua în aceeaşi manieră, competitivitatea uzinei Dacia din Mioveni ar putea fi pusă serios în pericol, chiar faţă de alte uzine ale grupului. În particular, există deja temeri că grupul Renault ar putea pune un accent mult mai mare pe uzinele Dacia din Maroc, în detrimentul celor din România, iar cele mai apocaliptice scenarii sugerează chiar şi o posibilă suspendare pe termen lung a producţiei la uzinele Dacia din România.

În prezent salariul mediu al unui muncitor al uzinei Dacia din România se apropie de 2,000 lei româneşti, echivalentul a aproximativ 7,400 lei moldoveneşti, la care se mai adaugă bonusurile de sărbători şi de masă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter