Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz Citan a obţinut doar 3 stele la testele Euro NCAP

24 Aprilie 2013 - 15:17
Denis Godorozea
Mercedes-Benz Citan a obţinut doar 3 stele la testele Euro NCAP
Mândria celor de la Mercedes-Benz s-a destrămat de un zid deformabil… În mijlocul subiectului se află Mercedes-Benz Citan, care a fost recent testat de către experţii Euro NCAP. Noul Citan nu se mândreşte cu rezultate prea bune, obţinând doar 3 stele din 5 posibile. În ciuda faptului că structura caroseriei, înurma impactului frontal, a rămas stabilă, unele detalii de pe bordul automobilului sunt foarte periculoase pentru picioarele şoferului şi pasagerului din faţă, iar senzorii au arătat că centura de siguranţă apasă prea tarea asupra pieptului şoferului în cazul unui impact frontal. În impactul lateral cu barieră deformabilă şi impactul lateral cu stâlpul, airbag-urile laterale de tip ”cortină” se agaţă de elementul de fixare al centurii de siguranţă, ceea ce nu permite deschiderea lor în mod corespunzător, drept pentru care punctajul general a fost scăzut. Reprezentanţii Mercedes-Benz au promis că vor elimina acest defect.

Mai mult decât atât, în cazul unui impact lateral cu stâlpul, experţii Euro NCAP au descoperit un decalaj mare între uşa glisantă şi pilonul central, ceea ce reprezintă un pericol pentru membrele ocupanţilor din spate - pentru aceasta punctajul la fel a fost redus. Şi în testul impactului din spate, scaunele din faţă şi tetierele au dat dovadă de protecţie nesatisfăcătoare a gâtului. La impactul cu pietonul, bara de protecţie faţă a arătat o protecţie bună, iar marginea capotei o protecţie nesatisfăcătoare. Cu toate acestea, în impactul frontal, capurile ocupanţilor au fost protejate foarte bine, în timp ce pentru siguranţa copiilor, Citan a primit punctajul maxim în toate testele. În ceea ce priveşte securitatea sistemelor electronice, fiind echipat în dotarea de bază cu sistem de stabilizare, noul Citan a primit un punctaj bun.

Chiar dacă unele ”defecte” Mercedes-Benz a promis să le înlăture, totuşi 3 stele nu este un rezultat bun pentru un producător de acest nivel, chiar dacă modelul Citan se bazează pe un model învechit Renault Kangoo.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter