Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota tinde către un nou record

8 Mai 2013 - 12:20
Denis Godorozea
Toyota tinde către un nou record
Anul trecut, Toyota Motorsport GmbH (TMG) a stabilit un record absolut pentru vehiculele electrice în renumita cursă Pikes Peak International Hill Climb, care constituia















10 minute şi 15.380 secunde. În acest an, japonezii vor să depăşească recordul de anul trecut într-atât de mult, ca pentru o perioadă mai mare de timp nimeni să nu fie capabil să-l bată. Pentru a pune în aplicare obiectivele ambiţioase, la 30 iunie 2013, TMG va aduce pe muntele din Colorado o versiune îmbunătăţită a vehiculului electric de anul trecut – TMG EV P002. Acum sistemul electric al noului bolid dezvoltă 400 kW (544 CP) şi 1.200 Nm, care îi permite să atingă viteza maximă de 230 km/h. Motoare electrice sunt alimentate de la bateriile litiu-ceramic de 42 kW/h. Inginerii, de asemenea, au lucrat şi asupra aerodinamicii, care a fost îmbunătăţită prin instalarea a unui eleron în partea din faţă, care va creşte semnificativ forţa de apăsare a punţii din faţă, ceea ce va rezulta într-o manevrabilitate mult mai bună – o necesitate preponderentă în această cursă.

E de menţionat că EV P002 este, de asemenea, cel mai rapid vehicul electric pe renumitul Nurburgring Nordschleife - în 2012, inginerii au reuşit să taie 25 secunde din recordul obţinut pe Nurburgring în 2011, doar cu o simplă configurare a sistemului electric. Această experienţă va fi aplicată şi pentru cursa Pikes Peak din acest an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter