(VIDEO) Tesla Cybertruck şi Rivian R1T, două maşini electrice de peste 3,1 tone fiecare, se întrec în deşert

6 Mai 2024, 12:05
Redacţia PiataAuto.md
Pick-up-urile electrice mari din SUA sunt impresionante prin versiunile lor ultraperformante, dar aceste maşini sunt şi extrem de grele, cântărind peste 3,1 tone în masa proprie, fără sarcină utilă. Totuşi, faptul că au aproape 1.000 CP la dispoziţia lor, venite din mai multe electromotoare care transpun împreună această putere pe asfalt, le face să fie capabile de acceleraţii fulminante. Acum cei la Top Gear au pus alături un Rivian T1T şi o Tesla Cybertruck pentru o întrecere la o pătrime de milă în deşert.
Rivian R1T are 835 CP, iar Tesla Cybertruck Cyberbeast — 845 CP în total. Dar Tesla are 3 electromotoare, în timp ce Rivian are 4, câte unul pentru fiecare roată. Deci, cel puţin în transpunerea puterii pe asfalt, Rivian ar trebui să fie într-un mic avantaj.
Ambele maşini au anvelope relativ potrivite de stoc, pentru asemenea suprafeţe precum un platou deşertic unde vântul a suflat nisipiul şi a lăsat un pământ şlefuit sub el.
Ei bine, cursa între cele două maşini n-a prea ţinut cont de aerodinamică, aşa că Rivian a fost lăsat cu un cort fixat în benă, iar Tesla — cu bena deschisă. Probabil pentru că cei de la Top Gear n-au vrut să se obosească să dea jos cortul de pe Rivian şi au considerat că dacă lasă bena deschisă şi pe Tesla, vor echivala şansele.
În fine, cursa a fost spectaculoasă, cu accelerări şi dezlănţuiri de putere imensă din partea ambelor maşini electrice. Aşa cum era de aşteptat, Rivian a accelerat mai repede la start, datorită celor 4 electromotoare. Însă Tesla, care are o putere uşor mai mare, care e un pic mai uşoară şi care are nişte baterii cu celule mai mari ce pot susţine mai mult timp o putere maximă, a reuşit să-l devanseze pe Rivian în cele din urmă şi să obţină o victorie clară.
Iar apoi cele două pick-up-uri şi-au arătat şi potenţialul de acrobaţii cu drift-uri în asemenea zone de deşert.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,294
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!