Volvo a dat startul producţiei unei noi familii de propulsoare
14 Mai 2013, 15:33
Potrivit companiei, odată cu lansarea a noii familii de propulsoare VEA (Volvo Engine Architecture), în istoria Volvo începe un nou capitol. Producţia noilor propulsoare deja se desfăşoară în Skovde, Suedia, unde suedezii au investit mai mult de 200 de milioane
de euro.
Cu noua familie de propulsoare performante, ecologice şi eficiente, Volvo a ales calea de a produce doar unităţi pe benzină şi diesel în 4 cilindri, echipate cu turbocompresor. Propulsoarele pe benzină şi diesel au la bază 40% componente comune, ceea ce permite producătorului să le
asambleze pe aceeaşi linie de asamblare.

Noile propulsoare din seria VEA vor fi introduse între anii 2013 şi 2015 şi vor înlocui treptat motoarele actuale, eliminând nu numai propulsoarele cu
4 cilindri, dar şi celea cu 5 şi 6 cilindri.
Mai târziu vor fi disponibile şi versiuni hibride, care vor avea performanţe comparabile cu unităţile V8. Puterea propulsoarelor diesel din noua familie, va varia între 120 şi 230 CP, iar puterea celor pe benzină – între 140 şi 280 CP.

În acest an, Volvo intenţionează să producă aproximativ 20.000 de unităţi de propulsoare din seria VEA, iar până la sfârşitul acestui an, producţia săptămânală a acestora va fi ridicată până la 2.000 de exemplare.
Primele vehiculele echipate cu noile
propulsoare din seria VEA, vor debuta deja în toamna acestui an şi acestea vor fi modelele actualizate recent - S60, V60, XC60, V70, XC70 şi S80.

Următorul pas major pentru compania suedeză va fi introducerea a noii platforme modulare SPA (Scalable Product Architecture), care va fi utilizată de către succesorul crossoverului XC90, care va
apărea la sfârşitul anului 2014.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,302
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (13)
Robert
Bucureşti, România
la 14 Mai 2013 - 21:08
Rusinos pt 2013..................
4
0
petro
Chişinău
la 14 Mai 2013 - 21:49
bai 444 teai ars tare la soare....
1
4
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Mai 2013 - 00:47
Ma intreb eu, oare ce fel de hibrizi vor scoate care sa aiba performante comparabile cu un V8...? Succese lor!!!
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 15 Mai 2013 - 01:58
@VB_1one,

Exact la hybrizi ma gandeam si eu cand am postat mai sus , fiindca suntem in 2013 iar ei tot la dieseluri poluante se gandesc ? lol........Piata trebuie sa evolueze nu sa stea la aceleasi motoare cu ardere, concurenta aici in depasaeste mai ales Toyota si Honda in cazul acesta.In 2015 Toyota si-a propus sa scota in productia de serie motoarele cu celula energetica, iar ei inca se mai gandesc la dieseluri ?

Numai ca de fiecare data, se intampla sa vina, ''petro,ghenyg '' si altii care sa te puna la punct.....fara sa citeasca macar stirea.
3
1
petro
Chişinău
la 15 Mai 2013 - 08:36
bai robert inginfat mai esti, ca un catelus.....dumneta robert tragi la turta toyota cu tehnologiile lor noi, dar nu tot ce e nou e si eficient, mai sunt si exceptii, cui trebu hibrizi care pina la urma consumul e cu putin mai mic, dar costurile de intretinere...practic dublu, este nevoie de motoare econome, eficiente, fiabile cu cost mic de intretinere cu durata mai mare in exploatare, fiecare brand auto merge pe calea sa pentru noi tehnologii, si asta e bine caci vom avea de unde alege, fiecare ne vor propune tehnologii moderne...si pina la urma clientul este cel care va stabili daca sasi cumpere sau nu hibrizi sau ....
1
2
Crazywolf
Chişinău
la 15 Mai 2013 - 13:17
in prezent dieselul de cele mai dese ori este mult mai ecologic decit benzina.... si eventual nu trebuie de limitat viziunea dicrect la autoturisme produse ci si la fapricile de producere.

ce zici ca e mai bine.... o fabrica ce asambleaza toata gama de propulsoare sau pentru fiecare propulsor hightech cite o fabrica aparte?? desigur... motoarele hibrid sunt ecologice, dar care e costul productiei acestora? cit de mult polueaza asa o fabrica? iar totalitatea utilajelor produse pentru aceste fabrici din ce se produc?

facem zarva de la sutimi de grame de CO2 economisit la circulatia cu autoturisme Ecologice si uitam de milioanele de kilograme emise de fabrici care produc asa autoturisme....

si pin la urma.. mai bine mai tirziu decit deloc.
1
2
ghenyg
London, Marea Britanie
la 15 Mai 2013 - 14:01
Robert_444:Ca nu sa vorbim mult mai bine asteptam linistiti anul 2015.Recunosc,nu am mai auzit ca se naste un nou tip de motor,daca se poate numi motor.
Am impresia k va fi un esec dar nu total
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 15 Mai 2013 - 16:57
@ghenyg mai bine prefer sa nu te mai bagi decat sa postezi comentarii '' impertinente '' de un cunoscator auto.Toyota a fost primul brand care a dat viata '' hybrizilor '' si i-a integrat in productia de serie. De la prima incercare au functionat fara probleme, asa si in cazul acestor noi motoare de care eu am specificat.Cred ca incurci japonezii cu nemtii prietene. Un om mare a spus odata '' Toyota va fi mereu numarul unu in lume '' si asta datorita faptului ca se implica si isi asuma resposabilitatile fata de clienti si de satisfacerea acestora. Cate recall-uri au facut nemtii pana acum ? Niciunul.....se fac in continuare ca ploua cand pana si ei stiu ca au probleme, numai ca le place sa ascunda gunoiul sub pres .
2
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 15 Mai 2013 - 19:08
Robert_444:de fapt tu te bagi k musca,da asta e problema ta:)
Citind prima fraza,mi-am dat seama ca mai jos va fi mai rau!!Nu te-ai saturat sa repeti atita k ToyotA,japonezii......sint cei mai buni???Esti disperat sau ce....?

1
2
Alexei
Rezina, Moldova
la 15 Mai 2013 - 19:45
Robert, procurati o bicicleta si protejeaza natura, pt ca pt un hibrid cu adevarat calitativ precum e cel de la Lexus nu ai bani, iar Prius pt un fan auto adevarat nu-i automobil...nu intimplator si cei de la Top Gear au criticat-o in cele mai haioase moduri)))...Din hibrid cum am mai spus respect numai cele de la navele lexus, cu capacitati de V8, restul sunt ca si anvelopele iarna-vara, nici vara, nici iarna nu fac treaba, dar si acestea eu clienti, ca a spus si Petro...Eu prefer sa rulez cu placere si sa simt ceva forta in miini, vrei economie si ecologie pune in functie "cele doua", sau transporul public..eu PAS, nu pentru ca nu-mi pasa de ecologie, dar Crazywolf are dreptate, intreprinderile mai multa poluare fac, gindestete cum vor recicla ei bateriile celea, mai bine trec la GAzul natural comprimat, Audi lucreaza serios si vor avea ceva mai mult succes cred eu decit prius ampera sau ce mai este acolo ))))
1
3
Robert
Bucureşti, România
la 15 Mai 2013 - 19:51
Nu ma uit la Top Gear , dar daca tot deschizi subiectul. Cei de la TopGear chiar fraternizeaza cu Toyota. In primul mai ti minte testul ''de fiabilitate '' a lui Hilux ? Acel Hilux rosu si vechi care a facut fata oricarei testari dure.
1
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 15 Mai 2013 - 20:06
Alexei:corect,Audi va avea mai mult succes...are si in prezent
1
2
Alexei
Rezina, Moldova
la 15 Mai 2013 - 22:02
Robert, daca nu stii, cuvintele-cheie sunt "Hilux vechi" , chiar as dori sa vad cum se comporta o toyota noua si cel mai important produsa undeva departe de Japonia, de dorit intr-o tara in curs de dezvoltare, dar chiar si asa eu sunt deacord ca toyota e fiabila insa ar trebui sa intelegi ca mai sunt si alte calitati importante.....
1
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!