Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche revine în Le Mans cu un prototip pentru clasa LMP1

14 Iunie 2013 - 08:30
Denis Godorozea
Porsche revine în Le Mans cu un prototip pentru clasa LMP1
Scopul iniţial al automobilelor Porsche au fost cursele. Chiar primul Porsche a fost de curse – Type 64, creat special pentru maratonul Berlin-Roma. Cele mai răsunătoare victorii, dintr-un total de 30.000 de victorii obţinute de-a lungul timpului, au fost aduse de legendarul prototip de curse Porsche 917 din anii '70 ai secolului trecut. Acesta a fost victorios pe faimosul Le Mans – cea mai prestigioasă cursă auto, chiar şi în zilele noastre.

Pe la mijlocul anului 2011, Porsche a decis să revină în legendara cursă de anduranţă. Şi iată-l aici, primul prototip după o absenţă de 16 ani, creat special pentru cea mai înaltă clasă

LMP1, care de curând a fost scos din centrul de la Weissach, într-o formă camuflată. Începând cu 2014, acesta va participa la Campionatul Mondial de Anduranţă WEC (World Endurance Championship) şi în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Prototipul hibrid a văzut lumina zilei cu câteva săptămâni mai devreme decât era planificat, dar germanii spun că acest lucru le va permite să testeze tehnologiile ultra moderne mai rapid, deoarece ei se vor confrunta cu sarcini dificile în clasa LMP1, noul regulament al căreia pune un mare accent pe eficienţă.

Primii piloţi care vor testa acest prototip hibrid pe diverse circuite de curse din lume, sunt Timo Bernhard şi Romain Dumas.

Potrivit lui Timo Bernhard, fiind şi primul pilot care a încercat nou prototip Porsche din clasa LMP1, maşina s-a comportat foarte bine, iar el cu nerăbdare aşteptă următoarele teste.

Porsche a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans de 16 ori, iar ultima cursă câştigată a fost în 1998. Este evident că Porsche revine în Le Mans nu de dragul participării, ci pentru victorie!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter