Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Honda a prezentat noul Fit/Jazz, care consumă 2.7 l/100 km!

22 Iulie 2013 - 12:15
Denis Godorozea
Honda a prezentat noul Fit/Jazz, care consumă 2.7 l/100 km!
Honda a introdus noua generaţie a modelului Honda Fit pentru piaţa japoneză, care va fi vândută în Europa sub denumirea Jazz. Vânzările noului Fit în patrie vor începe în luna septembrie, iar modelul Jazz pentru piaţa europeană, cel mai probabil, va fi disponibil de la începutul anului 2014.

Cea de-a treia generaţie a renunţat la expresia prietenoasă a "feţei" prezentă pe primele două generaţii, în favoarea unei priviri mai îndrăzneţe şi agresive, deşi silueta de monovolum a rămas practic intactă.

Pe poze se poate observa şi versiunea dinamică RS, care se deosebeşte printr-un exterior mai sportiv.

La fel ca exteriorul, interiorul este caracterizat prin forme geometrice şi muchii ascuţite, în timp ce modelele de top vor fi oferite cu sistem multimedia cu un ecran tactil generos, care aminteşte de o tabletă. În Japonia, noua Honda Fit va fi oferită cu două propulsoare pe benzina de 1,3 (100 CP) şi 1,5 litri (132 CP), precum şi într-o versiune hibridă. Anume Fit Hybrid este cel mai interesant, deoarece acesta va fi primul model substratul tehnic al căruia va găzdui cel mai nou sistem hibrid al niponilor - Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive (i-DCD). Înlocuind vechiul IMA, noul sistem hibrid cu tehnologii Honda Earth Dreams, va consuma cu 35% mai puţin combustibil, şi anume 2,7 l/100 km! Noul sistem hibrid constă dintr-un propulsor pe benzină, ce lucrează pe ciclul Atkinson şi un motor electric, care împreună cu pachetul de acumulatoare litiu-ion este încorporat în noua cutie robotizată cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.

Datorită sistemului hibrid inteligent, noul Fit Hybrid va fi capabil să ruleze în regim pur electric, ba chiar să deconecteze motorul electric de propulsor, pentru a reduce consumul de combustibil.

În curând vom afla mai multe informaţii şi despre versiunea europeană Honda Jazz, atunci vom vedea ce consum va arata Jazz Hybrid în ciclul european, care este diferit de testele de consum japoneze.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (23 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter