Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ferrari planifică trecerea la motoare turbo

17 Septembrie 2013 - 10:00
Ilie Toma
Ferrari planifică trecerea la motoare turbo
Se pare că în curând vom spune adio motoarelor aspirate natural de la Ferrari. De mai multă vreme se zvoneşte că Ferrari analizează opţiunea trecerii la motoare turboaspirate, dar toate aceste zvonuri erau negate cu vehemenţă de oficialii mărcii. Acum, însă, apar şi primele admiteri că un astfel de scenariu s-ar putea realiza în următorii ani.

Se aşteaptă că marea schimbare va avea loc către anul 2016, atunci când ar trebui să apară succesorul lui California. Modelul ar trebui să debuteze cu un V8 turboaspirat, fiind urmat apoi şi de succesorul lui 458 Italia.

Chiar dacă sunetul motoarelor aspirate natural de cilindree mare e cel care defineşte esenţa mărcii Ferrari pentru cei mai mulţi dintre noi, trebuie să ştim că Ferrari a mai avut în istoria sa modele cu motoare turbo. Ferrari F40 este unul din ele şi avea un V8 twin-turbo de 2.9 litri sub capotă. De asemenea, şi 288 GTO a beneficiat de un V8 twin-turbo.

Care ar fi logica revenii Ferrari la motoarele turboaspirate acum? Ei bine, în primul rând normele tot mai stricte de emisii de pe o mare parte din pieţele lumii impun necesitatea acestor treceri, iar în al doilea rând motoarele V8 vor fi interzise în Formula 1 după încheierea sezonului curent, or, Formula 1 este sportul în care Ferrari excelează şi-şi testează tehnologiile în condiţii extreme.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter