Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Toyota FCV Concept, taxiul viitorului vine în 2015

5 Noiembrie 2013 - 10:47
Ilie Toma
Premieră: Toyota FCV Concept, taxiul viitorului vine în 2015
Toyota anunţă astăzi o premieră interesantă, pregătită pentru Salonul Auto de la Tokyo. E vorba de FCV concept, un vehicul care legiferează intrarea în producţie a modelelor Toyota cu propulsie pe bază de celule de combustibil şi hidrogen.

Conceptul se va materializa într-un model de serie în anul 2015 şi va păstra întreaga esenţă a sistemului de propulsie prezentat acum conceptual. Modelul de serie va avea o autonomie de 500 km, iar reîncărcarea rezervoarelor de hidrogen va dura doar 3 minute, la fel ca în cazul unui vehicul propulsat cu benzină sau diesel. Cu rezervoarele de hidrogen pline, maşina va genera 100 kWh de energie electrică, iar singurul compus din rezultatul procesului, ca şi în cazul tuturor sistemelor de acest tip, este apa. În cazul unor necesităţi speciale, o maşină cu rezervoarele pline ar putea asigura cu energie electrică o casă obişnuită japoneză pe durata unei întregi săptămâni.

Vehiculul măsoară 4.87 metri lungime şi poate adăposti 4 ocupanţi la bord în confort. Niponii sugerează şi unul din rolurile în care un astfel de vehicul ar putea fi extrem de practic – cel de taxi. Întrucât vehiculele de taxi cursează în mare parte în interiorul oraşelor, o reţea minimă de alimentare cu hidrogen ar putea fi formată cu rapiditate chiar şi în oraşele care nu au încă astfel de staţii, iar maşinile ar putea alimenta în timpi foarte scurţi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter