Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noua generaţie Nissan Qashqai, dezvăluită oficial

8 Noiembrie 2013 - 08:07
Ilie Toma
Premieră: noua generaţie Nissan Qashqai, dezvăluită oficial
Noul Nissan Qashqai a fost dezvăluit oficial aseară de către CEO-ul alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Noua generaţie Qashqai e cu 49 mm mai lungă decât predecesorul său, devenind în acelaşi timp mai scundă şi mai lată. Astfel, designerii Nissan spun că i-au conferit maşinii un aspect mai dinamic, cu o prezenţă mai impunătoare, menţinând în acelaşi timp poziţia înaltă la volan şi toate avantajele siluetei de crossover.

Noul model vine şi cu o serie de noi tehnologii ambiţioase la bord, printre care se va număra sistemul de evitare a coliziunilor frontale, sistemul de monitorizare a atenţiei şoferului, recunoaşterea semnelor de circulaţie, precum şi un sistem de parcare automată inteligentă. Astfel, Nissan vrea să facă tehnologiile premium disponibile pe un model accesibil.

Designul exterior al modelului vine cu forme expresive, proaspete şi originale, dar fără excese, asigurându-şi astfel agreabilitatea unui număr mare de viitori cumpărători. Interiorul este şi el deosebit de proaspăt şi plăcut în ambianţă, aducând linii mai proeminente, dar cât se poate de armonioase şi simetrice. De fapt, din primele imagini publicate de Nissan cu noul Qashqai, se poate conclude o evoluţie excelent de reuşită la capitolul design de la o generaţie la alta, fapt care are toate şansele să-i garanteze noului model un succes cel puţin la fel de răsunător ca cel al predecesorului său, care a vândut peste 2 milioane de exemplare în cariera sa.

Noul Nissan Qashqai este construit pe noua platformă tehnică modulară CMF a alianţei Renault-Nissan, aducând o arhitectură modernă şi eficientă, cu emisii de CO2 care pornesc de la doar 99 g/km. Cei de la Nissan se aşteaptă ca versiunile cu tracţiune faţă să cuantifice cea mai mare parte a vânzărilor noului Qashqai, dar vor fi disponibile şi versiuni 4x4, cuplate la cutii de viteze manuale sau automate.

Noua generaţie Qashqai debutează cu patru motoare în lista de opţiuni – două pe benzină şi două diesel. Cel mai accesibil propulsor pe benzină va fi noul motor turboaspirat de 1.2 litri şi 115 CP al alianţei Renault-Nissan, care a debutat în septembrie pe noua Dacia Duster facelift. Nissan susţine că noul propulsor a fost adaptat special pentru Qashqai şi va înlocui precedentul propulsor aspirat natural de 1.6 litri. Noul motor va fi şi deosebit de eficient pe Qashqai, fiind dotat cu sistem start/stop şi indicând un consum mixt de 5.6 litri/100 km.

Un nou motor turboaspirat pe benzină se va alătura familiei Qashqai în vara anului viitor. Acesta va acea o cilindree de 1.6 litri şi va dezvolta 150 CP şi 240 Nm.

La capitolul diesel, noul Qashqai vine cu renumitul 1.5 dCi, în versiunea sa de 110 CP, anume această motorizare fiind capabilă să ofere cifre minime de consum şi emisii. În cea mai eficientă combinaţie, dieselul 1.5 dCi va indica pe Qashqai un consum mixt de doar 3.8 litri/100 km în regim mixt!

Tot în segmentul diesel debutează şi un nou propulsor al alianţei Renault- Nissan – 1.6 dCi. Pe noul Qashqai propulsorul va livra 130 CP. În versiune cu tracţiune faţă, noul motor va indica un consum mixt de 4.4 litri/100 km, iar în versiune cu tracţiune integrală cifra de consum va creşte la 4.9 litri/100 km. Cu tracţiune faţă şi noua transmisie automată Xtronic, consumul se va situa la valoarea de 4.6 litri/100 km.

Transmisia Xtronic este una cu raport continuu variabil şi este disponibilă deocamdată doar cu dieselul de top. Noua transmisie va imita comportamentul unei cutii de viteze clasice cu multe trepte atunci când se vor solicita acceleraţii antrenante, iar în condiţii de accelerări moderate schimbul raporturilor se va produce linear.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (31 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter