Kia şochează la Detroit cu GT4 Stinger concept
14 Ianuarie 2014, 11:00
Kia şi-a dorit să îi şocheze de-a binelea pe vizitatorii salonului auto de la Detroit. Şi i-a reuşit! Conceptul GT4 Stinger vine să elogieze timpurile de glorie a sportcar-urilor puritane şi accesibile. Şi nu e vorba doar de o înfăţişare cu alură sport, ci de întreaga esenţă a noii creaţii.
Kia GT4 Stinger vine cu o arhitectură cu motor poziţionat frontal şi putere transmisă punţii spate. Sub capotă e amplasat un motor turboaspirat de 2.0 litri, care livrează 315 CP. Poate părea o nebunie, dar Kia participă în SUA în mai multe competiţii, iar acelaşi motor de 2.0 litri are şi o versiune de peste 400 CP pentru Optima. Deci, cu 315 CP, motorul va fi ceva mai „relaxat”.
Puterea este transmisă roţilor spate prin intermediul unei transmisii manuale cu 6 rapoarte.

Noua creaţie are şi rolul de a prefaţa o posibilă evoluţie de design în familia Kia. Silueta lui GT4 Stinger s-a dorit a fi simplă, dar proeminentă, lăsând impresia că înconjoară şasiul mai degrabă decât să-l acopere pur şi
simplu. Montanţii frontali sunt grilaţi, sporind vizibilitatea pentru cel de la volan.

Din păcate, Kia se grăbeşte să declare că nu există, în acest moment, nici un plan de a pune în producţie un viitor model de serie, bazat pe GT4 Stinger. Totuşi, în SUA piaţa maşinilor sport accesibile e una populară şi foarte
dinamică, dovada constituind-o cifrele bune de vânzări ale modelelor din acest segment, iar popularitatea unui segment e întotdeauna argumentul principal pentru lansarea unui nou model. Poate vom vedea în viitor o Kia care să concureze cu Toyota GT 86, Subaru BRZ, Scion FR-S, sau şi mai mult, cu muscle-car-urile americane, oferind senzaţii diferite, dar la fel de intense?
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,231
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!