Porsche va investi 1 miliard de euro în uzinele sale
17 Noiembrie 2014, 17:15
Către anul 2016, Porsche AG va face investiţii colosale în uzinele sale, inclusiv în edificarea unei noi uzine unde vor fi produse viitoarele generaţii de propulsoare Porsche. Construcţia noii uzine moderne şi ecologice cu denumirea de „Porsche Werk 4” a început cu un prim certificat de nivel „Gold”, care a fost oferit de către Asociaţia Germană pentru Construcţii Durabile (DGNB).

În uzina relativ mica, care va ocupă un teritoriu de doar 10.000 m2 (întreg teritoriu este de 28 hectare), vor lucra circa 400 de muncitori. Piatra simbolică de temelie, va fi instaurată în faţa uzinei, după ce edificarea celei din urmă va fi finisată. Pentru construirea noii uzine, Porsche va cheltui 80 milioane de euro.
Pe lângă aceasta, Porsche planifică să investească în edificiile şi uzinele sale actuale, astfel încât 300 milioane de euro vor fi investiţi în sediul central din Zuffenhausen, inclusiv în restructurarea uzinelor de producere a cablajelor şi transmisiilor în uzine centralizate de producere a automobilelor Porsche. Alte 90 milioane de euro vor fi investiţi în centrul de testare din Weissach,
25 milioane de euro vor merge la dezvoltarea uzinei din Osnabruck, unde sunt produse elemente pentru Porsche Cayenne, în timp ce 500 milioane de euro vor fi investiţi în extinderea uzinei din Leipzig, unde va fi mutată toată producerea modelului Porsche Panamera. Marii şefi Porsche sunt siguri, că toate aceste investiţii vor avea un efect pozitiv asupra dezvoltării brandului german.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,013
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!