Lincoln adoptă un stil britanic pentru noul Continental Concept
30 Martie 2015, 18:51
Pentru cei de la Ford brandul Lincoln reprezintă un brand premium, care şi-a regăsit identitatea, dar care nu reuşeşte să exceleze la vânzări.
A fost clar, că Lincoln avea nevoie
de o mai mare distanţiere de modelele
Ford, pentru a aduce ceva cu adevărat exclusiv în segmentul premium. Primii paşi în această direcţie îi face noul Lincoln Continental Concept, care va debuta curând la Salonul Auto de la New York.
Văzut pentru prima dată, acest concept nu aduce aminte de actuala gamă Lincoln, ci mai degrabă a Bentley Flying Spur somptuos, atât prin formă cât şi prin conţinut.
Calandrul nu mai este dispersat, fiind condimentat de o grilă cu orificii ce repetă forma logoului Lincoln. Aceeaşi idee o repetă şi blocurile optice faţă, care dispun de tehnologie LED şi tehnologie laser pentru faza lungă. Printre alte artificii stilistice, se pot menţiona jantele de 21 de inch, acoperişul panoramic, care blochează 99% din razele ultraviolete şi scade temperatura habitaclului cu 8 grade Celsius. Cele mai interesante şi tot odată stranii, sunt mânerele uşilor „E-Latch” integrate în inserţiile cromate ale geamurilor laterale, care oferă o deschidere şi închidere a uşilor mai uşoară şi mai puţin zgomotoasă.
Interiorul luxos, căptuşit cu piele şi Alcantara de culoare albastră, atrage atenţia prin multitudinea elementelor cromate şi tetierelor lungi, care par a fi inspirate din maşinile americane ale anilor 70 ai secolului trecut.
Pasagerii spate dispun de câte-un fotoliu cu reglaje electrice în 30 de direcţii, iar pasagerul din dreapta, poate acţiona şi scaunul pasagerului
faţă, pentru aşi face mai mult loc
pentru picioare. E şi normal, pentru
că vreo 100 mm le „papă” genţile
de călătorie, montate pe spătarele scaunelor faţă. Cei de la Lincoln,
ne afirmă, că confortul şi liniştea la interiorul lui Continental sunt peste aşteptări.
Continental Concept dispune de diferite sisteme de siguranţă activă, care nu mai sunt o noutate în lumea auto modernă. Printre acestea este sistemul de camere cu vizualizarea la 360 de grade, sistem de parcare semi-automată şi altele.
Sub capotă este amplasat propulsorul de 3.0 litri V6 EcoBoost, care cel mai probabil va acţiona toate cele 4 roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală.
Modelul de serie Lincoln Continental de a 10-a generaţie, care va fi nava amiral a celor de la Lincoln, va debuta în 2016 sau cu 14 ani mai târziu, după ce a încetat producerea precedentului Lincoln Continental în 2002. Se pare că Lincoln se vrea într-o nişă foarte pretenţioasă!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,220
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!