Aston Martin va crea un Rapide electric de 1.000 CP!
7 Aprilie 2015, 17:22
Odată cu venirea noului CEO, Andy Palmer, la ”bordul” Aston Martin, veşnica stagnare a brandului britanic se pare că vede lumina în capătul tunelului. Normele ecologice tind să înăduşe magnificele propulsoare V12,
care dacă ar urma tendinţele de downsizing al producătorilor, ar
trebui transformate în V8-uri cu turbocompressoare, sau şi mai rău în V6, pentru a atinge nivelul mediu al emisiilor pe gama de modele pentru a se conforma normelor ecologice.
Cei de la Aston Martin au mai avut încercări de a scădea nivelul mediu al
emisiilor pe întreaga gamă, odată cu introducerea bastardului Cygnet, creat pe baza lui iQ al celor de la Toyota, dar acea încercare a fost o cale greşită. Noua cale va avea un rezultat peste 2 ani odată cu lansarea unui vehicul pur electric!
Această informaţie a fost dobândită de către cei de la Road&Track în timpul Salonului Auto de la New York, chiar de la Andy Palmer. Acesta este sigur, că o maşină electrică s-ar integra perfect în ideologia Aston Martin, dacă ar fi performantă şi luxoasă. După spusele
lui Palmer, prototipul ideal pentru viitorul Aston Martin electric este modelul Rapide, care odată ce îi va fi scos imensul V12, va avea un spaţiu mare pentru a instala motorul electric şi pachetul de baterii.
Andy Palmer nu se joacă şi menţionează că unda verde pentru Rapide EV a fost dată şi acesta va dispune de 1.000 de cai putere electrificaţi! Se pare că Tesla Model S P85D va avea un concurent redutabil!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,025
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!