Lexus a demonstrat skateboard-ul ce levitează în acţiune! (Video)
5 August 2015, 10:02
În cadrul campaniei publicitare „Amazing in Motion” cei de la Lexus şi-au propus să creeze ceva cu totul fascinant, preluând o idee din film şi aplicând-o în realitate. Una din cele mai originale idei din pelicula „Back to the Future” a fost skateboard-ul ce levitează sau mai corect hoaverboard-ul, ideea
acestuia şi a fost preluată de cei de la Lexus care timp de 18 luni au realizat acest proiect împreună cu savanţii germani din IFW Dresden şi evico GmbH. Pentru a pluti în aer
hoverboard-ul utilizează levitaţia magnetică prin intermediul supraconductorilor răciţi cu azot lichid la o temperatură de -197 grade Celsius (de unde apar şi aburii) şi magneţi permanenţi. Totuşi, hoverboard-ul nu levitează deasupra oricărei suprafeţi, ci necesită un skateparc construit special cu benzi magnetice încorporate, ceea ce au şi făcut cei de la Lexus.
Skateparcul a fost instalat în
Barcelona unde au şi fost demonstrate posibilităţile acestuia. Cel mai important însă, este că hoverboard-ul poate levita chiar şi deasupra apei, ceea ce nu-i reuşea lui Marty McFly în „Back to the Future II”! Hoverboard-ul are 920 mm în lungime, 220 mm în lăţime şi 90 mm în înălţime şi poate duce greutăţi de până la 200 kg!
În demonstraţie a luat parte un renumit skateboarder Ross McGouran, care a comentat, că având o practică de 20 de ani cu skateboard-urile convenţionale, el a avut nevoie să-şi adapteze stilul pentru a putea merge pe hoverboard. Nu se ştie dacă Lexus va lansa hoverboard-ul pe piaţă sau acesta va rămâne doar un vis pentru simpli muritori.

Totuşi, acesta este primul pas pentru un hoverboard viabil în lumea reală, iar la moment acesta poate levita doar 10-20 minute, având nevoie de realimentare cu azot lichid… Accesaţi video de mai jos pentru a vedea cât de fascinant este acest hoverboard!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,532
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!