Turcia a achiziţionat drepturile pentru SAAB 9-3!
19 Octombrie 2015, 09:20
În timp ce compania SAAB luptă
pentru a se renaşte într-un brand cu vehicule electrice cu ajutorul celor
de la NEVS, de curând Turcia a achiziţionat drepturile pentru proprietatea intelectuală a modelului SAAB 9-3, dar nu şi denumirea.
Vă veţi întreba, pentru ce?
Se pare că turcii doresc să lanseze primul automobil naţional, iar la baza acestuia va sta platforma vechiului SAAB 9-3. Maşina turcească, care se va vinde sub un nou brand naţional, se va deosebi ca design de modelul 9-3, având o parte frontală inspirată de la Cadillac şi va utiliza 85% de componente produse local.
Conform ministrului tehnologiei, Fikri Isik, negocierile pentru procurarea drepturilor pentru proprietatea intelectuală ale modelului SAAB 9-3 au durat 6 luni, iar preţul pentru acestea nu a fost prea mare.
Un lucru nu este clar, cum rămâne cu transformarea lui SAAB 9-3 în model electric de către cei de la NEVS? Având în vedere că NEVS de ceva vreme testa prototipuri electrice,
era şi timpul să avem deja rezultate, dar cum drepturile au fost vândute, acest lucru, se pare că nu se va întâmpla, doar dacă nu o vor face însăşi turcii, care promovează vehiculele „verzi” în ţara sa.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,125
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!