Primul automobil de producţie printat la imprimanta 3D va apărea în 2016!
9 Noiembrie 2015, 11:15
Recent Audi a prezentat primul vehicul printat la imprimanta 3D, pionerii în acest domeniu însă, fiind cei de la Local Motors, care au prezentat primul automobil printat din lume. Fiind iniţial doar un concept, o încercare şi o idee dementă, acum se pare că va deveni realitate! Cei de la Local Motors vor să facă istorie în industria constructoare de maşini, anunţând lansarea primei maşini de producţie printate la imprimanta 3D! Chiar dacă maşina de producţie va fi prezentată în primăvara anului 2016, primele exemplare vor ajunge la consumatori doar către anul 2017.
Cel mai recent concept, LM3D Swim, dispune de un aspect mai apropiat cu cel al unei maşini convenţionale, fiind inspirat dintr-un buggy de plajă. Totuşi, structura caroseriei pare nefinisată şi ar trebui cizelată. De vină sunt straturile vizibile de plastic, care sunt aşezate într-un „sandviş” la imprimanta 3D (vedeţi video de mai jos).
Interiorul este la fel de respingător, iar pe post de elemente de control vin volanul şi schimbătorul transmisiei de la BMW i3. La moment vehiculul printat utilizează 75% de elemente printate utilizând 80% de plastic şi 20% fibră de carbon, iar pe viitor producătorul american doreşte să mărească cantitatea elementelor printate până la 90%.
Conform producătorului american maşina printată este sigură şi ecologică (fiind electrică). Până la lansarea modelului de producţie, cei de la Local Motors vor testa prototipurile în diferite condiţii pentru omologarea vehiculului pentru drumurile publice. Maşinile printate vor fi produse la micro-uzina din Knoxville, Tennessee, care va fi finisată la sfârşitul lui 2015. Preţul primului vehicul printat din lume va fi de aproximativ 53,000 de dolari.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,861
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!