În Moldova vor fi reciclate anvelopele!
17 Decembrie 2015, 15:53
În fiecare an în Moldova sunt importate peste 15 mii anvelope, dintre care 12 mii ajung deșeuri, iar cele rămase sunt dispersate pe drumurile țării. Anvelopele sunt poluante pentru mediul înconjurător, mai ales atunci când sunt arse. Atunci când este arsă o tonă de anvelope în atmosferă se degajă 270 kg de cenușă și 450 kg de gaze toxice.

Pentru a reduce impactul deșeurilor sub forma anvelopelor asupra mediului înconjurător, asociația „MOLDREC” în parteneriat cu Ministerul Mediului au deschis în Moldova prima fabrică de reciclare a anvelopelor. Fabrica aflată într-o zonă industrială al localității Vatra/Pruncul va putea recicla anual peste 3,000 de tone de deșeuri, printre care anvelopele uzate, plastice, peliculă și alte deșeuri care conțin hidrocarburi. La reciclarea anvelopelor se va utiliza metoda pirolizei, sau mai exact, descompunerea la temperaturi înalte fără aer, unde acestea își schimbă până și compoziția chimică!

La nivel global procesul de piroliză este considerat drept unul din cele mai inofensive pentru mediul înconjurător.
Ei bine, este o metodă ecologică, iar ce se întâmplă după aceasta? Materia primă secundară obținută în urma reciclării este compusă din combustibil lichid, carbon tehnic și resturi de metal, care ulterior pot fi utilizate la fabricarea de noi produse, inclusiv combustibil alternativ, astfel salvând o
mare parte din resursele naturale.

Fabrica va începe activitatea spre finele lui 2015 și va oferi toate serviciile de colectare, depozitare, tratare și reciclare a deșeurilor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,057
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!