BMW celebrează 100 de ani de istorie cu conceptul VISION NEXT 100! (Video)
7 Martie 2016, 17:42
Anul acesta producătorul bavarez BMW celebrează 100 de ani de istorie – pe 7 martie anul 1916 compania fiind inclusă în registrul comercial. Pentru a marca acest jubileu cei de la BMW au creat un concept unic numit VISION NEXT 100 care privește în viitorii 100 de ani ai brandului.
Deși arată futurist, conceptul aduce aminte de prototipurile de la începutul anilor ’90 ai secolului trecut, precum Lamborghini Portofino, atât prin siluetă, cât și prin maniera deschiderii portierelor. Un element inspirat din BMW-urile clasice este calandrul dublu vertical, iar cel mai spectaculos element sunt roțile astupate.
Dar cum va întoarce acest concept, vă veți întreba? Aripile sunt formate din mai multe triunghiuri care modifică forma aripilor la întoarcere fără a afecta prea mult aerodinamica! Această idee aduce aminte de conceptul BMW Gina care de asemenea avea caroserie transformabilă, deși o făcea într-un mod mai fluid al suprafețelor…
Totuși, coeficientul aerodinamic al noului VISION NEXT 100 este de doar 0.18! Dimensiunile mașinii sunt apropiate de actuala BMW Seria 5, silueta fiind coborâtă cu 100 mm.
Interiorul este extrem de simplist și laconic, oferind spațiu pentru patru persoane. Conducătorul poate
conduce singur în regimul
Boost sau poate încredința
“volanul” (care se face una
cu bordul) sistemului de
condus autonom prin
selectarea regimului Easy.
Triunghiurile „vii” există și la interior pe bord (800 la număr), având un efect de a alerta conducătorul despre potențialele pericole. Tehnologia elementelor care se mișcă, numită Alive Geometry, este creată cu ajutorul imprimării 4D, unde a patra dimensiune este cea funcțională.
Anul acesta bavarezii vor celebra 100 de ani de la lansarea brandului BMW cu diferite evenimente, expoziții și festivaluri.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,368
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!