În Paris vor fi interzise automobilele mai vechi de 20 de ani!
2 Iunie 2016, 11:52
Se pare că lupta autorităților diferitor state împotriva poluării aerului de către automobile ia o nouă amploare. După ce autoritățile germane au anunțat că vor interzice automobilele dotate cu propulsoare diesel ce nu corespund normelor ecologice Euro 6, o inițiativă radicală vine și din partea autorităților franceze. Începând cu 1 iulie în capitala Franței, Paris, va fi interzisă circulația vehiculelor poluante. Pentru a putea fi „filtrate”, toate vehiculele vor fi repartizate în 6 clase după nivelul de poluare, fiind distinse prin ecusoane de diferite culori lipite pe parbriz.
În zilele lucrătoare traficul va fi restricționat pentru automobilele cu propulsoare pe benzină și motorină mai vechi de 20 de ani cu anul de producție 1997. Restricțiile vor afecta motocicletele și motoretele înregistrate înainte de 1 iunie 1999. Doar automobilele din primele patru categorii vor putea circula pe străzile Parisului în zilele lucrătoare, celelalte având posibilitatea să circule doar în zilele de odihnă, atunci când traficul nu este aglomerat. Cele mai favorizate vor fi vehiculele electrice și cele pe hidrogen.
Deși pare o măsură drastică, se estimează că vor fi afectate doar 10% din automobilele poluante din Paris, aici ne luându-se în considerație automobilele ce vin în Paris din suburbii în timpul săptămânii. Inițial amenda pentru cei care vor încălca legea va constitui 35 de euro, iar începând cu anul 2017 aceasta va crește la 68 de euro pentru autoturisme și 135 de euro pentru camioane.
În Paris deja activează restricția privind circulația camioanelor mai vechi de 15 ani. După Paris, astfel de restricții vor fi introduse în orașele precum Grenoble, Bordeaux și Strasbourg.

Astfel autoritățile franceze au câștigat cazul cu asociația 40 Millions d’automobilistes care a lansat un proces colectiv împotriva măsurilor de
control asupra poluării aerului din Paris, motivând că acțiunile sunt antisociale și nedrepte față de populația cu venituri mici care nu-și pot permite mașini noi și ecologice. Începând cu anul 2020 restricțiile vor fi și mai drastice – doar vehiculele cu anul de producție 2011 vor putea circula pe străzile Parisului.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,049
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!