Noul SEAT Ateca este testat la limită în condiții extreme! (Video)
7 Octombrie 2016, 13:48
Deși cei de la SEAT consideră că 95% dintre SUV-urile compacte, precum este noul Ateca, își vor petrece tot restul vieții în orașe și doar pe asfalt
neted, acest lucru nu înseamnă, că noul model nu ar trebui să fie testat în condiții extreme, în care va ajunge în celelalte 5% dintre cazuri.
Astfel, timp de trei săptămâni, 50 de ingineri execută 80 de teste și parcurg 25,000 de kilometri cu 40 de exemplare de teste în cele mai dificile condiții posibile și totul se face nu doar pentru cei 5% de proprietari, ci pentru a verifica rezistența și fiabilitatea modelului.
În aceste imagini foto și video
puteți vedea partea „fierbinte” a testelor, atunci când SUV-urile sunt testate la sudul Spaniei, atunci când temperaturile în timpul verii ajung la 45 de grade Celsius la umbră! Conform celor de la SEAT, toate vehiculele sale trec prin astfel de teste, inclusiv prin testele realizate în centrul tehnologic unde lucrează peste 1,000 de ingineri. Noul SEAT Ateca însă, fiind primul SUV al companiei spaniole, are parte de câteva teste ceva mai speciale.
Printre acestea este testul sistemului Hill Descent Control, care este realizat de pe o pantă cu înclinare de 35%, testul tractării unei remorci, unde este verificat sistemul de stabilizare Trailer Stability Program, care nu permite destabilizarea remorcii, testul duratei de viață a filtrului de aer, care este executat în pustiu – o mașină merge în față, lăsând în urma sa mult colb, iar cea testată se deplasează exact în spatele acesteia.
Un alt test special, cuprinde 3,000 de kilometri parcurși pe pietriș, datorită căruia este verificată rezistența aripilor, caroseriei și a elementelor suspensiei, care sunt lovite de miile de pietre fără întrerupere.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,847
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!