Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Audi S3 Cabriolet primeşte putere de RS3 de la ABT
12 Aprilie 2017, 17:40
Pentru că gama Audi RS3 este oferită pentru hatchback şi sedan, cei de la ABT Sportsline au decis să transforme un “simplu” Audi S3 Cabriolet
într-un RS3 Cabriolet! Ei bine, tunerul german nu a instalat sub capotă propulsorul 2.5 TFSI în 5 cilindri, ci a modificat unitatea 2.0 TSI în patru cilindri, ridicând puterea la nivelul modelelor RS3!
În rezultatul instalării kitului ABT Power S, puterea a crescut de la 310 la 400 CP, iar cuplul maxim de la 400 la 500 Nm! Astfel, puterea este identică celei al unui RS3, iar cuplul este chiar cu 20 Nm mai mare! Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este redusă de la 5.1 la 4.6 secunde, iar limitatorul de viteză a fost mutat de la 250 la 265 km/h. În fine, în ciuda cuplului mai mare, performanţele nu sunt la fel de impresionante, precum cele al unui RS3 Sportback (4.1 sec. şi 280 km/h), dar sunt mai mult decât suficiente pentru o decapotabilă arătoasă!
Pentru cei mai „fricoşi” este oferit un program ce ridică cifrele puterii şi cuplului la 370 CP şi, respectiv, 480 Nm, fiind exclusă instalarea catalizatorului sportiv, ceea ce reduce şi preţul modificărilor. Chiar şi aşa, acceleraţia va fi de 4.7 secunde (+0.1 sec.), iar viteza maximă va rămâne aceeşi – 265 km/h.
Modificările stilistice se rezumă doar la jantele din seria DR disponibile în dimensiuni de la 18 la 20 de inch, inciziile di aripile faţă, finalele sistemului de evacuare rotunde în locul celor ovoidale, iluminarea logoului ABT pe
asfalt la deschiderea uşii şi butonul de pornire a propulsorului cu logoul ABT inscripţionat pe el. Pentru îmbunătăţirea stabilităţii sunt instalate barele de stabilizare pentru axul faţă şi axul spate.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,355
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!