(VIDEO) Acesta e noul Shelby Super Snake, prima creaţie a celor de la Shelby pe baza noii generaţii Mustang

19 Aprilie 2024, 20:49
Redacţia PiataAuto.md
De foarte mulţi ani încoace, atelierul Shelby face transformări spectaculoase la baza legendarului Ford Mustang, fiind cumva o interpretare independentă, dar supremă a ceea ce poate fi Ford Mustang. Şi la contribuţia de cândva a lui Caroll Shelby pentru tot ce a însemnat Ford în istorie, acesta e probabil atelierul care are dreptul moral cel mai justificat în a transforma după bunul plac ori Mustang. Ei bine, acum cei de la Shelby au dezvăluit noul Super Snake, care e prima creaţie a lor pe baza noii generaţii Mustang, cu numele de cod S650.
Într-o lume în care aproape toate maşinile noi sunt electrice, plug-in hibride sau cel puţin hibride şi microhibride, aceasta e o creaţie puritană, cu un motor V8 imens, căruia i s-a adăugat şi un compresor mecanic.
E vorba de renumitul motor de 5,0 litri V8 Coyote, prezent şi pe generaţia trecută, iar aici nu putem să nu ne amintim de testul nostru drive cu un Ford Mustang GT 5,0 V8 de generaţie precedentă, o maşină care era excepţională şi atunci.
Foto. Imagine din testul nostru drive cu generaţia precedentă Ford Mustang 5.0 V8

Dar noul Shelby scoate 840 CP din el! Şi acest motor e disponibil şi cu o cutie manuală! E aproape imposibil de crezut că-n zilele noastre se mai poate cumpăra o maşină cu o asemenea reţetă mecanică în ea!
Maşina arată superb, bineînţeles, cu obişnuitele linii în stil Shelby. Dar pe lângă asta, ea dispune şi de jante mai uşoare, din magneziu.
Motorul are radiatoare noi, mai mari, pentru o răcire mai eficientă, iar cei care optează pentru cutia manuală primesc şi un arbore cotit produs dintr-o singură bucată, pentru o durabilitate maximă.
Desigur, noul Shelby vine şi cu un sistem de eşapament complet nou, care-i pune în evidenţă sunetul pe care-l poate scoate mai jos. Iar sunetul excepţional V8 a fost întotdeauna semnătură inalienabilă a motoare de Ford, modificate de Shelby. Acum ceva timp, noi am condus o maşină clasică extrem de rară din istorie, AC 428 Frua Fastback, care avea sub capotă un motor V8 de Ford, de 7,0 litri, modificat de Shelby pe atunci. Sunetul e pur şi simplu copleşitor!
Foto: AC 428 Frua Fastback, maşina cu motor V8 de Ford, de 7,0 litri, pe care am condus-o

Vezi totul în cele două video-uri de mai jos, cu noul Shelby, dar şi cu modelul clasic cu motor V8 de 7,0 litri, pentru o mai bună comparaţie a sunetului celor două motoare.
0
1,406
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!