Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Maşina lui Ferruccio Lamborghini va fi dezvăluit la Concursul de Eleganţă Villa d’Este

26 Mai 2017 - 17:57
Denis Godorozea
Maşina lui Ferruccio Lamborghini va fi dezvăluit la Concursul de Eleganţă Villa d’Este
Astăzi, 26 mai, începe Concursul de Eleganţă Villa d’Este, unde vor fi dezvăluite exemplare clasice excepţionale, dar şi maşini conceptuale, precum noul BMW Concept 8 Series. Probabil, unul dintre cele mai importante exemplare clasice prezente la eveniment va fi maşina fondatorului companiei Lamborghini Automobili, Ferruccio Lamborghini, pe care acesta o conducea şi o utiliza în calitate de maşină de teste pe drumurile publice din Sant’Agata Bolognese. Deşi aparent este un „simplu” Lamborghini 350 GT (prima maşină produsă de compania italiană), acest exemplar cu anul de producţie 1965 se deosebeşte de modelele standard, produse în doar 120 de exemplare în perioada anilor 1964-1968. În primul rând sub capota acestuia nu se regăsea propulsorul de 3.5 litri V12, precum pe celelalte modele 350 GT, dar unitatea de 4.0 litri, care mai apoi a fost instalată pe modelul 400 GT, împreună cu transmisia şi diferenţialul îmbunătăţite. Exemplarul cu numărul #265 a fost vândut unui client american, care dorea să-l modifice, ceea ce, din fericire, nu s-a întâmplat, ca mai apoi să ajungă pe mâinile actualului proprietar, care a încredinţat maşina pentru o restaurare completă celor de la Carrozzeria Touring Superleggera – cei care au creat designul modelului 350 GT şi au construit caroseriile pentru acesta.

Pe lângă acest Lamborghini 350 GT, cei de la Carrozzeria Touring Superleggera vor aduce la Villa d’Este un alt exemplar restaurat meticulos, Maserati 5000 GT din 1962 cu caroserie Allemano. Doar 22 de astfel de exemplare au fost produse.

Ambele automobile vin cu certificate de confirmare a restaurării realizate de către cei de la Carrozzeria Touring Superleggera.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter