Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noua generație Bentley Continental GT! (Video)

30 August 2017 - 09:50
Denis Godorozea
Apărut în 2003, Bentley Continental GT s-a stabilit în vârful clasei GT-urilor de lux, fiind vândut într-un număr de 66,000 de exemplare de-a lungul a două generații. Noua, cea de-a treia generație Continental GT, care va fi dezvăluită publicului larg la Salonul Auto de la Frankfurt, debutează cu un design mai sofisticat și cu un interior mult mai luxos și modern.
La exterior GT-ul păstrează aparența caracteristică predecesorilor, însă silueta este mult mai zveltă și dinamică, datorită amplasării mai în față cu 135 mm a roților față și coborârii liniei capotei. Elementele cheie, precum calandru, blocurile optice față LED Matrix cu reflectoare inspirate din formele tăiate în cristal, blocurile spate elipsoidale și forma geamurilor laterale, sunt inspirate de la conceptul Bentley EXP 10 Speed 6 dezvăluit la Geneva în 2015.
Modelul de producție însă a primit mai multe creste și elemente distinctive, precum incizia de după roțile spate, pe plasa căreia este vopsit numărul 12, ce ne vorbește despre propulsorul în 12 cilindri amplasat sub capotă, această idee fiind preluată de la modelele anilor ’30 ai secolului trecut, care aveau o asemenea cifră vopsită pe plasa calandrului. Petru prima dată în capacul portbagajului este integrat și un spoiler retractabil. Noul Continental GT vine cu jante de 21 de inch sau 22 de inch, în 17 culori la alegere pentru caroserie, în timp ce opțiunile de personalizare inclusiv cele de la Mulliner Bespoke, includ 70 de nuanțe adăugătoare pentru caroserie și 15 combinații pentru interior.
Interiorul noului Continental GT este unul dintre cele mai sofisticate și luxoase. Peste 10 metri pătrați de lemn sunt utilizați la interiorul coupe-ului, pentru crearea manuală a inserțiilor fiind necesare 9 ore de lucru. Sunt disponibile și inserțiile realizate din două tipuri de lemn, în ambele cazuri acestea sunt despărțite de o fâșie cromată. Unele elemente circulare dispun de inserții din bronz, care dau un accent excepțional interiorului.
Cel mai interesant element, probabil, este display-ul de 12.3 inch al sistemului multimedia, preluat de la Porsche Panamera și noul Cayenne. Displayul este invizibil, bordul fiind acoperit de o inserție din lemn continuă, iar odată pornit motorul displayul iese la iveală prin rotire orizontală (poate fi văzut în unul din filmulețele de mai jos). Cei de la Bentley au inventat și un nou patern decorativ pentru piele, care include nu doar cusăturile în formă de romb, dar și niște inserții romboidale la mijloc, care oferă un aspect mai sofisticat.
Noul Bentley Continental GT este cu 80 kg mai ușor față de predecesor, datorită utilizării mai multor materiale ușoare, inclusiv a aluminiului pentru toate panelurile de la exterior și pentru elementele suspensiei. Stabilizatoarele ajustabile Dynamic Ride System utilizează acum sistemul electric de 48 de volți, iar suspensia pneumatică acum poate opera cu un volum de aer crescut cu 60% ceea ce-i permite să fie mai moale în cel mai confortabil regim de condus.
Substratul tehnic este format din noua tracțiune integrală cu raport de distribuire între axe de 40:60, noua transmisie robotizată cu dublu ambreiaj în 8 trepte, în timp ce inima modelului este unitatea W12 TSI de 6.0 litri ce dezvoltă 635 CP și 900 Nm. Datorită puterii crescute noul Continental GT poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde și atinge o viteză maximă de 333 km/h. Consumul mediu a fost redus de la 14.2 l/100 km la 12.2 l/100 km.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (6 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter