Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

În jurul lumii cu un Mercedes-Benz 190D! Trei ani şi peste 100,000 de kilometri parcurşi! (Video)

În ianuarie 2015, doi aventurieri, Stefan Krallinger şi Melanie Heitmann, au lăsat serviciul şi au pornit într-o aventură cu scopul de a vizita 5 continente şi 100 de ţări. Astfel a fost creat proiectul 5c100c (de la 5 continente şi 100 de ţări). Pentru aşi atinge scopul ei au ales să călătorească într-un Mercedes-Benz 190D (W201) din anul 1989 cu 300,000 km la bord!
În ciuda cifrei generoase afişate pe odometru, cei doi erau siguri că vor reuşi să înconjoare lumea fără probleme din partea maşinii. Încrederea în fiabilitatea acesteia, Stefan o capatat-o încă de atunci când a participat cu una similară cu 500,000 km la bord pe ruta legendarului Paris-Dakar.

Ideea călătoriei este de a întâlni cât mai mulţi oameni interesanţi din lumea întreagă, care să-şi lase semnătura direct pe maşină, ca mai apoi, la finele aventurii, aceasta să fie vândută pentru o cauză nobilă în scopul de a ajuta copiii nevoiaşi.
Oricine care susţine proiectul poate lăsa semnătura pe maşină, indiferent cu ce ajută aventurierii, fie cu o sticlă de apă, combustibil, un ananas sau un duș. Aventurierii sunt deosebit de mândri de semnăturile YouTuber-ului Casey Neistat şi a şefului Daimler AG, Dieter Zetsche.

Călătoria a început în Brazilia, acolo unde timp de patru săptămâni aventurierii călătoreau cu rucsacul, în timp ce aşteptau maşina să vină cu vaporul din Hamburg în Montevideo, Uruguay. De acolo, s-au îndreptat spre Argentina și au continuat spre Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Belize, Mexic, SUA și Canada. Tot acest timp ei au călătorit cu o remorcă, care poate fi transformată în cort în doar 7 minute.
La moment maşina are pe ea 784 de semnături, care au primit recent o protecţie specială. În cei aproape trei ani Stefan şi Melanie au parcurs 110,400 de kilometri, odometrul maşini însă s-a oprit la 396.234 km, deşi ar fi trebuit să arate aproximativ 410,000 km. Nu este singurul defect pe care l-a avut “baby-Benz”. La o altitudine de 4,000 de metri, atunci când aventurierii se îndreptau către o lagună în Chile, un amortizor a perforat metalul şi a intrat în compartimentul motorului oprindu-se în capotă!
După o reparaţie temporară, cu funii şi cabluri, cei doi au condus maşina 120 km, reparând-o pe drum de zeci de ori, până nu au ajuns la cel mai apropiat service, unde defectul a fost reparat cu doar 20 de euro. De asemenea, în Chile, maşina a fost spartă, fiind furate lucrurile preţioase, inclusiv aparatele de filmare, totul în valoare de aproximativ 5,000 de euro. Acest incident însă i-a făcut renumiţi, iar oamenii au început să-i recunoască. Cineva i-a oprit şi le-a dat 20 de dolari, exclamând că e super ceea ce fac. Astfel, aventurierii au recăpătat încrederea în umanitate.
Visul aventurierilor este de a ajunge în Australia, la moment însă, nu le ajung finanţe pentru a face această călătorie posibilă. Sperăm că visul celor doi se va realiza în curând!
0
1,320
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!