Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Toyota demonstrează sistemul autonom pe un prototip Lexus cu două volanuri! (Video)

Institutul de cercetare al celor de la Toyota (TRI), testează două sisteme de condus autonom într-un singur prototip Lexus LS de generaţie precedentă. Pentru a testa ambele sisteme numite Guardian şi Chauffeur, prototipul este dotat cu două volanuri şi două seturi de pedale, astfel încât doi conducători de teste să poată testa fiecare tehnologie în parte.
Aceste două tehnologii sunt integrate în „Platforma 2.1”, care utilizează aceeaşi senzori, camere şi acelaşi LIDAR, care scanează împrejurimile şi le afişează direct pe display-ul central. Sistemul condusului autonom numit Chauffeur (de la şofer), este un sistem autonom de nivelul 4/5, care este responsabil în totalitate de condusul automobilului. Acest sistem poate fi utilizat de către persoanele cu dizabilităţi, de către cei ce nu doresc să conducă în condiţii extreme de trafic sau pasagerii unui taxi autonom echipat cu un astfel de sistem. Al doilea sistem, Guardian (păzitor), este dedicat celor ce iubesc să conducă, sistemul însă va supraveghea împrejurimile şi va lua controlul asupra sa, atunci când este pericol de accident sau atunci când cel de la volan nu este atent sau adoarme în timpul condusului.
Sistemul Guardian monitorizează conducătorul şi poate vedea dacă ochii acestuia sunt deschişi chiar şi prin ochelari. De asemenea, sistemul poate reacţiona mai rapid decât conducătorul la unele situaţii neprevăzute, precum apariţia unui obstacol pe drum, pe care conducătorul nu-l poate observa din cauza automobilului care circulă în faţă. Datorită tehnologiilor condusului autonom producătorul nipon speră ca în viitor automobilele vor fi mult mai sigure, iar fatalităţile şi vătămările corporale grave vor fi excluse.
În filmuleţul de mai jos cei de la TRI au creat câteva situaţii, pentru a demonstra lucrul acestor sisteme de condus autonom.
0
808
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!