Aria FXE: super-car-ul hibrid de 1,150 CP!

Compania americană Aria Group a prezentat primul său super-car, numit Aria FXE. Americanii au o experienţă de 20 ani în industria auto, conlucrând cu diverşi producători în dezvoltarea designului şi substratului tehnic, însă pentru prima dată au creat un automobil propriu.
Super-car-ul a primit denumirea Aria şi va fi oferit clienţilor în două versiuni: FE şi FXE. Prima dotare are la baza sa un propulsor de 6.2 litri şi asta e unica informaţie oferită de reprezentanţii companiei. Despre versiunea de top FXE, dotată cu propulsie hibridă, cei de la Aria au relatat mai multe: super-car-ul va avea acelaşi motor pe benzină de 6.2 litri care, împreună cu un motor electric, dezvoltă 1,150 CP şi un cuplu monstruos de 1,784 Nm! Motorul se cuplează la o cutie robotizată cu 7 trepte, iar cuplul este livrat pe ambele punţi. Având o greutate de 1,565, Aria FXE atinge viteza de 100 km/h în 3.1 secunde, iar viteza maximă constituie 337 km/h.
Super-car-ul măsoară 4,470 mm în lungime, 1,930 mm în lăţime şi 1,139 mm în înălţime. Panourile caroseriei sunt compuse din materiale compozite, iar la suspensie se regăsesc piese din titan, produse cu ajutorul imprimantei 3D!

Americanii nu au numit preţul pentru super-car-ul său, dar acesta cu siguranţă va fi pe măsură – Aria FXE va concura cu modele precum Ferrari LaFerrari şi McLaren P1. Compania mai are de lucrat la prototipul său încă, aproximativ, un an, iar în 2019 super-car-ul urmează să fie scos pe piaţă.
0
2,497
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!