Un nou scandal în lumea auto? Subaru este suspectat de falsificarea datelor despre consumul automobilelor sale!

Subaru a declarat că a deschis o anchetă internă pe marginea suspiciunilor falsificării indicatoarelor de consum de combustibil a modelelor sale, în urma auditului desfăşurat de autorităţile nipone a procedurii de verificare finală a automobilelor la uzină.

Situaţia derivă din scandalul recent din industria auto din Japonia, când a fost depistat că inspectarea automobilelor ieşite de pe banda rulantă în uzinile Nissan şi Subaru este produsă de angajaţi neautorizaţi, care nu pot îndeplini aceste verificări, şi astfel – pe parcursul ultimilor 30 ani! Ca rezultat al acelui scandal, preţurile acţiunilor Subaru la bursa de valori au scăzut cu cel puţin 10%.
Un alt scandal, de anul trecut, în care a fost implicat Mitsubishi Motors, a izbucnit de pe urma controlului iniţiat de Nissan asupra modelelor sale Dayz şi Dayz Roox. Key-car-urile destinate exclusiv pieţei nipone sunt produse pentru Nissan de către Mitsubishi Motors. Până la urmă au fost depistate disparităţi între consumul de combustibil declarat cu cel real, iar scandalul i-a costat pe cei de la Mitsubishi foarte scump – compania a trecut sub controlul Alianţei Renault-Nissan.
Noul scandal, cu implicarea Subaru, ia amploare după ce Toyota a declarat iniţierea unui control intern pentru a verifica devierile consumului de combustibil declarat cu cel real a modelului GT-86 care este produs de către… Subaru! Coincidenţă, sau metodă de eliminare/achiziţionare a concurenţilor la preţ avantajos? După ce această informaţie a apărut în presă, acţiunile Subaru au mai pierdut 8% din preţul acţiunilor sale. Iar acesta este abia începutul: chiar şi suspiciunile de trişare pătează irecuperabil imaginea unei companii în Japonia.
Oficialii Subaru declară că în cadrul anchetei interne va verifica dacă trişările au avut loc şi cu implicarea căror modele. Dacă producătorul nipon va fi găsit vinovat, el riscă să achite amenzi usturătoare, urmate de rechemări a modelelor implicate în trișări, ce poate depăşi cu mult posibilităţile unei companii atât de mici (relativ) ca Subaru.
0
2,179
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!