Alianța Renault-Nissan a comercializat cele mai multe automobile în 2017

Alianța Renault-Nissan a devenit cel mai mare producător auto în 2017, comercializând cele mai multe automobile la nivel global. Numărul record de 10,61 milioane automobile realizate a fost atins cu ajutorul noului membru al Alianței – Mitsubishi. Producătorul nipon a devenit parte a Alianței, după ce Nissan a achiziționat 34% din acțiunile Mitsubishi, devenind acționarul majoritar al companiei.
Cel mai mare rezultat în cadrul Alianței l-a înregistrat Nissan, cu 5,82 milioane automobile comercializate, urmat de Renault, care a reușit să vândă 3,76 milioane automobile. Mitsubishi a adus comercializat 1,03 milioane automobile. Alianța intenționează să atingă în următorii ani cifra de 14 milioane automobile vândute, lansând mai mult modele unificate pe platforme comune, cu schimb de tehnologii, inclusiv și pentru a reduce cheltuielile.
Alianța este urmată de Volkswagen Group, care a comercializat în 2017 10,53 milioane automobile, iar pe locul 3 în acest top s-a situat liderul anilor precedenți Toyota, cu 10,2 milioane unități comercializate la nivel global.
Chiar și așa, cel mai vândut model al anului 2017 s-a dovedit a fi Toyota Corolla cu 1,22 milioane exemplare comercializate (în diferite tipuri de caroserii). Modelul nipon a înregistrat o scădere a creșterii cu peste 6% comparativ cu anul precedent. Cel mai vândut model al concernului Volkswagen Group a fost modelul Volkswagen Golf, pentru care au optat aproape 953 mii clienți din toată lumea. Cel mai vândut automobil al Alianței Renault-Nissan a fost SUV-ul Nissan Qashqai, cu un rezultat de aproape 500 mii exemplare vândute, înregistrând o creștere de peste 10% a vânzărilor, comparativ cu anul precedent, fapt ce se datorează facelift-ului de care s-a bucurat modelul nipon în acest an, care a îmbunătățim mult designul exterior și calitatea materialelor la bordul SUV-ului.
0
2,837
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!