Un automobil autonom al celor de la Uber a accidentat fatal un pieton. Uber suspendă toate testele maşinilor autonome

Iată că am ajuns şi în momentul unui accident, care ridică semne de întrebare uriaşe faţă de ideea automobilelor autonome. Acum câteva ore, un automobil condus autonom al celor de la Uber, în cadrul programului de testare şi dezvoltare a acestora, a tamponat o femeie de 49 de ani în oraşul Tempe din statul american Arizona, în timp ce aceasta traversa strada.
Femeia a fost grav rănită, fiind preluată de o ambulanţă, iar decesul ei a survenit ulterior la spital. Accidentul s-a întâmplat pe timp de noapte, iar poliţia menţionează că victima nu folosea o trecere de pietoni, ci traversa într-un loc nepermis. În imaginile poliţiei se poate vedea şi o bicicletă avariată. În maşina celor de la Uber se afla şi un şofer de intervenţie, însă acesta n-a intervenit în timp util pentru a evita tragedia.

Această întâmplare marchează astfel primul pieton din lume, omorât de o maşină condusă autonom şi bate alarma faţă de siguranţa automobilelor autonome, despre care se spune de mult timp că vor fi mai sigure decât cele conduse de oameni. Eliminarea factorului uman din ecuaţie ar însemna excluderea erorilor umane, a riscului de distragere, oboseală sau chiar consum de substanţe interzise la volan, însă tocmai asemenea cazuri ne fac să ne întrebăm dacă un om ar fi putut evita această tragedie.

În acelaşi timp, circumstanţele acestui accident – şi anume zona întunecată, traversarea străzii în loc nepermis, par ingredientele perfecte pentru producerea unui accident similar şi dacă la volan s-ar fi aflat o fiinţă umană, astfel încât dezbaterile devin şi mai dualiste.

Şefa Uber şi-a anunţat regretul pentru această tragedie şi disponibilitatea de a ancheta, împreună cu autorităţile din Arizona, cauzele care au dus la acest accident. Între timp, Uber şi-a suspendat toate testele automobilelor autonome din America de Nord.
0
2,214
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!