Primul SUV Rolls-Royce debutează săptămâna viitoare

Premiera mondială a primului SUV din istoria Rolls-Royce va avea loc la 10 mai. SUV-ul a primit denumirea Cullinan şi se vrea a fi cel mai luxos model în segment.
Rolls-Royce Cullinan are la bază platforma din aluminiu Architecture of Luxury, preluată de la nava amiral Phantom. Deşi în spaţiul web nu au fost scurse imagini oficiale cu modelul de serie, pozele captate cu SUV-ul camuflat în timpul testelor sugerează că acesta va adopta un aspect exterior familiar actualei game Rolls-Royce, cu un calandru proeminent cu grile ractangulare şi blocuri optice pătrăţoase.
Britanicii nu oferă informaţii despre propulsoarele viitorului model, însă platforma unică cu Phantom sugerează că acesta ar putea prelua unitatea twin-turbo V12 pe benzină de 6.75 litri, ce dezvoltă 570 CP şi 900 Nm, iar cu mici actualizări pentru Cullinan acest motor ar putea da dovadă de performanţe mai mari.
La interior SUV-ul va fi căptuşit cu materiale de cea mai înaltă calitate, după bunele tradiţii britanice, cu piele fină şi inserţii din lemn şi metal. Printre tehnologiile de ultimă generaţie se aşteaptă planşa de bord digitală şi un sistem performant de infotainment. Confortul desăvârşit la interior va fi asigurat inclusiv de suspensia pneumatică, ce include un sistem intelectual care analizează datele camerelor de luat vederi pentru a pregăti suspensia pentru denivelările din cale.
0
2,065
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!