Mercedes-Benz A-Class: versiune plug-in hybrid pentru 2019

Noua generaţie Mercedes-Benz A-Class a marcat premiera la începutul lunii februarie din acest an. Modelul compact a debutat cu 3 motoare noi, cu care este disponibil pentru achiziţie acum, dintre care două pe benzină şi unul pe motorină. Iar pentru anul viitor germanii pregătesc o versiune electrificată plug-in hybrid pentru A-Class, care va putea fi încărcată de la priză şi promite a fi foarte eficientă.
Mercedes-Benz nu oferă detalii despre substratul tehnic al viitoarei versiuni electrificate, însă potrivit unor informaţii neoficiale, la baza acesteia va sta noul propulsor pe benzină M282 de 1.33 litri, dezvoltat cu suportul celor de la Renault, şi anume versiunea de top a acestuia, care livrează 163 CP. Benzinarul va fi acompaniat de un motor electric cu o putere de 90 CP, astfel încât puterea totală a propulsiei hibride va atinge 253 CP. Totodată, motorul pe benzină va fi cuplat la cutia automată ce va transmite cuplul pe puntea faţă, în timp ce motorul electric va pune în mişcare puntea spate, astfel A-Class plug-in hybrid având tracţiune integrală. Conform datelor publicaţiei Autocar, noua versiune va purta denumirea Mercedes-Benz A 250e 4MATIC.
Totodată, noul benzinar de 1.33 litri dispune de versiuni cu un nivel mai mic de putere, care ar putea sta la baza unei versiuni hibride mai modeste, dar şi mai accesibile. În acest caz, benzinarul cu o putere de 136 CP va fi combinat cu acelaşi motor electric de 90 CP, iar puterea dezvoltată în tandem va constitui 236 CP.

Lansarea pe piaţă a versiunii hibride A-Class va avea loc nu mai devreme de anul viitor, însă premiera în detaliu ar putea avea loc până la sfârșitul acestui an.
0
1,987
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!