Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Skoda KODIAQ RS va debuta în toamna acestui an

8 Iunie 2018 - 11:47
Denis Godorozea
Producătorul ceh a confirmat apariția versiunii de performanță a SUV-ului Skoda KODIAQ mai devreme, iar de curând prototipul cu denumirea RS a fost surprins în timpul testelor finale pe circuitul Nurburgring. Curios este faptul, că deşi SUV-ul apare camuflat, cehii nu ascund apartenența acestuia la versiunea de performanță, plasând în locul numerelor de înmatriculare plăci cu inscripția "KODIAQ RS".
Potrivit informațiilor, distribuite de revista britanică Autocar, viitorul Skoda KODIAQ RS va avea sub capotă unitatea modificată 2.0 TDI, dotată cu două turbocompresoare, instalată în prezent sub capota crossover-ului Volkswagen Tiguan, unde aceasta livrează 240 CP şi 500 Nm. Nu este exclus, că sub capota KODIAQ RS motorul va dezvolta o putere şi mai mare, dat fiind faptul că Volkswagen Tiguan dotat cu acest motor nu aparține unei versiuni speciale de performanță. Cu acest turbodiesel, crossover-ul german este capabil să accelereze până la 100 km/h în 6.7 secunde şi să atingă o viteză maximă de 228 km/h.
În prezent, versiunile de top KODIAQ sunt echipate cu unităţi pe benzină şi motorină de 2.0 litri cu 4 cilindri, iar cea mai puternică versiune livrează 190 CP. Special pentru China cehii au lansat o versiune cu motorul 2.0 TSI, ce livrează 220 CP şi este capabilă să atingă viteza de 100 km/h în 7.5 secunde.

Premiera noului Skoda KODIAQ RS va avea loc, cel mai probabil, în toamna acestui an. Mai târziu cehii intenţionează să dezvolte în continuare gama de modele RS, cu apariţia unor versiuni de performanţă noi, iar către anul 2020 Skoda ar putea lansa o versiune de performanţă pentru hatchback-ul Fabia cu propulsie hibridă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter