Elveția interzice înmatricularea unor modele Mercedes-Benz și Porsche cu propulsoare diesel

Autoritățile elvețiene au impus restricții pentru înmatricularea unor modele Mercedes-Benz și Porsche dotate cu motoare diesel. Interdicția vine după scandalul izbucnit în Germania, în urma căruia s-a constatat trișarea testelor de emisii produse de motoarele diesel a modelelor producătorilor respectivi prin intermediul unor soft-uri care să ascundă nivelul real al emisiilor.
Interdicțiile impuse de autoritățile elvețiene vizează modelele Mercedes-Benz Vito, cu propulsor diesel de 1.6 litri, Porsche Cayenne, cu propulsorul diesel de 4.2 litri, și Porsche Macan, cu unitatea turbodiesel de 3.0 litri. Măsurile întreprinse vor afecta modelele enumerate importate în Elveția după data de 17 august curent.
Proprietarii modelelor respective dotate cu acest motor și deja înmatriculate în Elveția, însă, nu vor fi afectați de restricții și vor avea acces liber la toate drumurile din țară, însă doar după o actualizare produsă de reprezentanții oficiali a brandurilor germane, care să înlăture "defectul".
De menționat, că Concernul Daimler a oprit livrările Mercedes-Benz Vito dotate cu acest motor după ce autoritățile germane au impus producătorul să inițieze un recall a modelelor deja comercializate, dotate cu propulsorul de 1.6 litri pe motorină pentru un update a soft-ului. Totodată, Daimler a anunțat, că de măsurile întreprinse de autoritățile elvețiene sunt afectate 24 unități Mercedes-Benz Vito aflate pe teritoriul Elveției, dar care nu sunt înmatriculate la moment.
0
2,119
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!