Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Prețurile plafon pentru combustibil rămân neschimbate pentru o perioadă extinsă în Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) inițiază procedura de consultare publică a proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor pentru produsele petroliere. În acest context, se propune extinderea termenului de modificare a prețurilor maxime aprobate pentru comercializarea cu amănuntul a combustibilului, iar astfel ANRE nu a publicat astăzi, așa cum planifica anterior, noi prețuri maxime pentru produse petroliere.

După publicarea în Monitorul Oficial nr. 285-294 din 03.08.2018 a Legii nr. 152 din 20 iulie 2018 pentru modificarea Legii nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere, termenul de modificare a metodologiei constituie 3 luni din momentul publicării. Astfel, valabilitatea prețurilor plafon de 19 lei 01 bani pentru benzina cu cifra octanică 95 și de 16 lei 89 bani pentru motorină, stabilite cu două săptămâni mai devreme, rămân în vigoare pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei, în urma consultărilor publice, și stabilirea unor prețuri plafon noi.
Consultările publice și, astfel, actualele prețuri maxime stabilite pentru comercializarea cu amănuntul a combustibilului, vor fi în vigoare până la data de 24 august 2018. Până atunci, ANRE invită părțile interesate să prezinte propriile obiecții și propuneri pe marginea Proiectului. Ulterior, vor fi aprobate modificările în metodologia stabilirii prețurilor plafon pentru carburanți, care vor fi valabile nu pe un termen de două săptămâni, ci pentru un termen de trei luni. Totodată, cum a fost menționat în proiectul inițial, în cazul în care cotațiile medii Platts vor indica o deviere de peste 10% comparativ cu prețurile stabilite în țara noastră (conform cursului valutar stabilit de BNM), ANRE va putea interveni înainte de expirarea termenului de trei luni pentru a actualiza prețurile în conformitate cu noile cotații Platts.

ANRE solicită consumatorilor care se vor confrunta cu situații, când prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților aplicate de operatori vor depăși prețurile plafon stabilite de ANRE, să comunice aceste cazuri la linia VERDE: +373 800 10 008.
0
410
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!