Am ajuns s-o vedem şi pe asta: BRABUS anunţă primul model 100% electric cu tuning!

Valul maşinilor electrice a prins un ritm într-atât de accelerat, încât tempoul acestei dezvoltări a ajuns deja şi în zona atelierelor de tuning. BRABUS anunţă astăzi primul său program de tuning pentru o maşină 100% electrică!
Modelul care a trecut prin mâinile celor de la BRABUS e smart EQ fortwo, iar modificările nu ţin doar de aspect, ci şi de performanţa motorului. Dar ce-ar putea modifica un atelier de tuning într-un electromotor, vă veţi întreba? Magneţii? Softul? Curentul electric livrat motorului?

Ei bine, în mod normal, electromotorului acestui model livrează 82 CP, propulsând roţile spate. Cei de la BRABUS au reprogramat sistemul de control al cuplului motor, precum şi mai multe componente ce asigură dozarea electricităţii spre electromotor în funcţie de apăsarea pedalei. Măsurile aplicate au permis utilizarea rezervelor inginereşti ale electromotorului, crescându-i astfel puterea până la 92 CP, iar cuplul până la 180 Nm, cu 20 Nm mai mult decât înainte de tratamentul de tuning.
Cu noii parametri, electromobilul tunat prinde prima sută la oră în 10.9 secunde, însă viteza maximă e limitată la 130 km/h. Autonomia maşinii modificate este de 125 km.

Maşina a primit şi modificări de design în ton cu un tratament al celor de la BRABUS, dar şi jante noi şi o suspensie mai sportivă. Vehiculul rezultat, care, apropo, e fost botezat BRABUS Ultimate E Shadow Edition, porneşte de la un preţ de 64,900 euro în Germania! Adică, aproape cât costă şi un SUV electric premium, precum Jaguar I-PACE sau Audi e-tron!
Iar dacă vă întrebaţi cine ar putea să cumpere o asemenea creaţie, aflaţi că cei de la BRABUS şi-au identificat foarte clar clienţii. Vor fi create doar 28 de asemenea automobile, cu statut de ediţie specială, iar cifra de 28 vine de la alte 28 de bărci de performanţă, numite BRABUS Shadow 500 Black OPS Limited Edition, pe care divizia marină a celor de la BRABUS le creează împreună cu o companie finlandeză. Deci, aţi înţeles ideea, electromobilele ar trebui să fie o completare pentru proprietarii acelor iahturi. Cine ştie, poate într-o zi aceştia îşi vor căra electromobilul după ei, debarcându-l ba în Monte Carlo, ba în Dubai, pentru a da un tur electric al unui nou oraş?...
0
1,795
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!