Nu, nu e un concept sau o schiţă! E noul Eadon Green Zanturi!

Într-o lume a producătorilor auto giganţi, încă mai există companii mici şi entuziaste, care scot uneori nişte creaţii absolut fantastice! Şi aici nu vorbim de vreo schiţă adusă de dragul prezenţei la vreun salon auto, ci de un model de serie în carne şi oase, creat de micul producător aproape necunoscut Eadon Green. Iar această nouă creaţie, pe care am cunoscut-o pe viu de curând la salonul auto de la Geneva, poartă numele de Zanturi.
Arată de parcă ar fi scoasă din imaginaţia lui Batman, cu siguranţă, iar creatorii săi cataloghează acest design automobilistic drept „Art Deco”. Ca şi segment, Zanturi e un grand touring coupe, adică un coupe gândit pentru performanţă din belşug şi plăcere la condusul drumurilor lungi.

Maşina stă pe suspensii pneumatice cu nişte funcţionalităţi speciale, adaptată unui condus sportiv, care să facă faţă celor 2.5 tone ale coupe-ului. Zanturi are 5.58 metri lungime, de altfel, o dimensiune demnă de cele mai generos calibrate maşini de lux din lume.
Sub capotă e montat un motor V12, de 6.6 litri, care vine de la BMW Group. Cunoscătorii recunosc deja, probabil, că grupul BMW pune acest motor pe motorizarea de top a Seriei 7 şi pe câteva modele Rolls-Royce, prin urmare, Zanturi a beneficiat de unul din cele mai savuroase motoare din câte există astăzi în lume. În cazul lui Zanturi, propulsorul V12 livrează 601 CP la 6,000 rpm, iar cuplul maxim ajunge la 840 Nm, livraţi la doar 1,600 rpm. Puterea e transmisă roţilor spate printr-o cutie automată cu 8 trepte, iar consumul oficial ajunge pe la 23 litri la sută în regim urban şi vreo 10 litri şi un pic în regim extra-urban.
Odată ce a debutat la Geneva, Eadon Green Zanturi poate fi deja comandat. Producătorul promite că va produce doar o partidă relativ mică de asemenea bijuterii, cu nici un exemplar identic altuia, ceea ce va face din Zanturi unul din cele mai exclusiviste automobile din lume, demn de cele mai superbe colecţii. Nu ştim deocamdată cât costă, însă, doar ca să poţi avansa un pic în discuţii despre achiziţie şi preţ cu cei de la Eadon Green, e nevoie să plăteşti online un depozit returnabil de 5,000 de lire sterline, aşa, ca să ştie ei cu siguranţă că eşti un om serios în intenţii.
0
492
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!