Toate cele 125 unități Koenigsegg Jesko au fost vândute până la startul producției

La scurt timp după prezentare, toate cele 125 unități ale noului hyper-car suedez Koenigsegg Jesko au fost vândute, iar asta chiar dacă producția noului model va începe abia în 2020! Anunțul a fost făcut de fondatorul companiei, Christian von Koenigsegg. Prețul de start pentru fiecare Koenigsegg Jesko constituie circa 2.5 milioane euro.
Koenigsegg Jesko a fost prezentat ca succesorul hyper-car-ului Agera RS. Noul model a primit denumirea în cinstea lui Jesko von Koenigsegg, tatăl fondatorului companiei suedeze. Hyper-car-ul este propulsat de unitatea modificată biturbo V8 de 5.0 litri, capabilă să livreze 1280 CP, putere ce poate fi majorată până la 1600 CP în cazul în care propulsorul este alimentat cu carburantul de tip E85.
Cuplul maxim dezvoltat de motor atinge 1500 Nm la 5100 rpm, atunci când 1000 Nm sunt disponibili deja de la 2700 rpm. Oficialii nu au dezvăluit detalii despre viteza de accelerație până la 100 km/h, însă au declarat că acesta ar putea atinge o viteză maximă de 482 km/h, sau 300 mph.
Producția Koenigsegg Jesko va începe în 2020. În total vor fi produse 125 unități, dintre care 83 au fost procurate chiar până la prezentarea oficială în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an, celelalte unități fiind rezervate pe parcursul a doar 5 zile de la premiera oficială.
0
606
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!