În 10 ani autoritățile orașului Amsterdam vor interzice circulația automobilelor cu motoare termice

Consiliul Local al orașului Amsterdam a anunțat interdicția de circulație pentru automobilele dotate cu propulsoare cu combustie internă, alimentate cu benzină și motorină! Interdicția va intra în vigoare din 2030 și are drept scop reducerea semnificativă a poluării aerului în capitala olandeză.
Astfel, în puțin peste 10 ani automobilele dotate cu propulsoare convenționale cu combustie internă, fie alimentate cu benzină, fie alimentate cu motorină, nu vor avea acces în orașul Amsterdam. Decizia a fost anunțată de autoritățile locale a capitalei olandeze în contextul sporirii traficului rutier în ultimii ani. Totodată, autoritățile anticipează un flux de transport și mai mare în următorii ani, iar asta pentru că mai multe companii cu sediul la Londra își relochează sediul central la Amsterdam din cauza Brexit-ului.
Un nou pas pentru interzicerea completă a circulației automobilelor cu motoare cu ardere internă este interdicția de circulație a mașinilor diesel produse până în 2005, ulterior urmând să fie limitat accesul pentru automobilele mai noi, echipate cu motoare termice. Totodată, pentru a susține cererea pentru electromobile, autoritățile vor acorda diverse subsidii și bonusuri la achiziția unui automobil 100% electric, printre care și locuri de parcare gratuite în raza orașului.
0
1,592
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!