Premieră mondială: Alpine dezvăluie versiunea de performanță a coupe-ului A110S

Francezii prezintă versiunea de performanță a coupe-ului Alpine A110 – noul A110S. Modelul sport a primit o suspensie resetată și surplus de putere pentru unitatea de propulsie. Publicul va putea admira noua versiune în acest week-end la startul cursei de anduranță de 24 ore de la Le Mans.
Versiunea de performanță A110S s-a ales cu modificări consistente la nivel de suspensie – inginerii au rigidizat arcurile cu 50% și cu 100% stabilizatoarele. Suspensia a fost înzestrată cu amortizoare noi, ce au dus la micșorarea gărzii la sol cu 4 mm. Anvelopele speciale Michelin Pilot Sport 4 sunt cu 10 mm mai late decât cele standard, pentru puntea față fiind prevăzute anvelope de 215 mm și, respectiv, pentru puntea spate anvelope de 245 mm. Sistemul de frânare Brembo, disponibil opțional pentru Alpine A110 este inclus standard pentru A110S.
Turbocompresorul benzinarului de 1.8 litri a simțit o creștere a tensiunii cu 0.4 bar, ce a rezultat într-o putere maximă de 292 CP, sau cu 40 CP mai mult decât în cazul coupe-ului standard. Cuplul maxim a rămas la același nivel de 320 Nm. Cutia robotizată Getrag cu 7 rapoarte a fost resetată.
La nivel de design exterior Alpine A110S se va distinge de varianta A110 prin elementele de decor, executate din fibră de carbon și jante cu design original. La interior tapiseria dispune de cusături de culoare portocalie, în schimbul celor albastre de la interiorul coupe-ului standard. Opțional clienții pot opta pentru un plafon din fibră de carbon, care este cu circa 1.9 kg mai ușor decât plafonul standard executat din aluminiu, ce duce la un centru de greutate scăzut. Chiar și așa, greutatea proprie a noului Alpine A110S este mai mare cu 11 kg și constituie 1,114 kg.
Surplusul modest de putere nu a adus schimbări radicale pentru caracteristicile dinamice: Alpine A110S accelerează până la 100 km/h în 4.4 secunde (4.5 secunde în cazul coupe-ului standard), viteza maximă fiind mai mare cu 10 km/h (260 km/h). Vânzările noului Alpine A110S vor demara în toamna acestui an, prețul pentru o unitate fiind de 66,500 euro, diferența de preț cu coupe-ul standard fiind de 10,700 euro.
0
333
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!