Volvo lansează o serie de teste de siguranță cu căștile utilizate de cicliști în cazul accidentelor cu mașini

Lansând sisteme de siguranță activă de ultimă generație, ce practic exclud posibilitatea producerii unui accident rutier la bordul unui Volvo, suedezii se declară preocupați de siguranța celorlalți participanți la trafic, ce nu utilizează automobile din gama constructorului suedez, dar riscă să se aleagă cu traumatisme în urma impactului. Pentru a exclude în totalitate riscul traumatismelor rezultate din urma impactului cu un automobil Volvo, inginerii suedezi au dispus perfecționarea elementelor de siguranță utilizate de alți participanți la trafic, în special de cicliști.
Pentru a spori siguranța utilizatorilor transportului cu două roți, Volvo a pornit o colaborare cu brandul suedez POC, în cadrul căreia specialiștii vor lucra în comun la crearea căștilor ce să asigure un nivel maxim de siguranță pentru cicliști. În cadrul testelor, inginerii vor imita accidente rutiere cu participarea automobilelor și cicliștilor, pentru a stabili punctele slabe și o rețetă de prevenire a traumatismelor grave și deceselor în rândul cicliștilor.
Inițiativa celor de la Volvo este cu atât mai lăudabilă, întrucât sistemele moderne de siguranță activă de la bordul automobilelor din gama constructorului suedez exclud, practic, în totalitate accidentele rutiere cu participarea cicliștilor, iar asta pentru că sistemul de frânare automatizată de urgență este capabil să detecteze cicliștii indiferent de condițiile meteo, de iluminare sau direcție de mișcare și viteză. Astfel, noile căști de siguranță pentru cicliști, dezvoltate de Volvo și POC vor reduce riscul traumatismelor în cazul unui accident rutier cu participarea unui automobil produs de un constructor terț, sau accidente produse în urma neatenției sau greșelilor comise de cicliști cu un automobil parcat.
În cadrul proiectului Volvo și POC au pornit o serie de teste de siguranță la centrul de cercetare în domeniul siguranței Volvo din Gothenburg, Suedia. Pe lângă Volvo și POC, proiectul este susținut de KTH Royal Institute of Technology, MIPS și Autoliv, iar cercetările și descoperirile rezultate în cadrul proiectului vor putea fi accesate de toți doritorii.
0
1,268
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!