Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noile Mercedes-AMG GLC 43 și GLC 43 Coupe! Pe urmele bolizilor Mercedes-AMG GLC 63

18 Iulie 2019 - 10:59
Redacţia PiataAuto.md
După facelift-ul de mijloc de careieră, prin care au trecut versiunile standard Mercedes-Benz GLC și GLC Coupe, dar și cele de performanță de top cu indicile "63", divizia Mercedes-AMG a prezentat variantele actualizate ale versiunilor "incipiente" de performanță – Mercedes-AMG GLC 43 și Mercedes-AMG GLC 43 Coupe.
După actualizare SUV-urile cu indicile "43" au primit modificări similare, aplicate și pentru variantele de top GLC 63. De altfel, în urma facelift-ului versiunile incipiente de performanță nu se disting aproape deloc de variantele de top, având acum și un calandru similar cu grile verticale. Totuși, la nivel de design rămân în vigoare câteva diferențe, precum barele de protecție față și ornamentele de pe aripi și pragurile laterale.
La interior au intervenit aceleași modificări, precum și în cazul versiunilor AMG GLC 63, iar principala actualizare ține de afișajele puse la dispoziția șoferului și sistemul multimedia. Cadranele de bord tradiționale au fost înlocuite cu noul ecran, iar vechiul sistem multimedia a fost înlocuit cu noul MBUX, cu ecran tactil de 10.25 inch și comenzi vocale.
Sub capotele Mercedes-AMG GLC 43 și GLC 43 Coupe se va situa aceeași unitate biturbo V6 pe benzină, de 3.0 litri, cu indicile M276, precum și până la facelift, însă inginerii din cadrul Mercedes-AMG au aplicat modificări unității de propulsie, astfel încât au reușit să stoarcă mai multe performanțe din aceeași cilindree. Motorul s-a ales cu turbocompresoare mai mari și o nouă unitate de control, iar modificările au rezultat într-un total de 390 CP (367 CP anterior) și 520 Nm. Motorul se cuplează la cutia AMG Speedshift TCT cu 9 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală permanentă 4MATIC. Standard cuplul este livrat în proporție de 31:69.
Modificările aplicate unității de propulsie nu au îmbunătățit caracteristicile dinamice, însă – Mercedes-AMG GLC 43 accelerează până la 100 km/h în 4.9 secunde, precum și anterior, și poate atinge o viteză maximă de 250 km/h. În schimb, SUV-urile s-au ales cu un nou regim de rulare dedicat carosabilului umed, denumit Slippery.
Mercedes-AMG GLC 43 și Mercedes-AMG GLC 43 Coupe vor fi echipate standard cu suspensia pneumatică adaptivă și jante de 19 inch, opțional fiind oferite jante de până la 21 inch. Vânzările vor demara în toamna acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (46 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter