Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

La doar 3 ani de la lansare, Mercedes-Benz elimină din gamă primul său pick-up X-Class

31 Ianuarie 2020 - 14:23
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a confirmat pentru presa germană pensionarea primului pick-up din gamă. Astfel, după doar 3 ani de la lansare Mercedes-Benz X-Class va fi eliminat definitiv, fără a avea un succesor. Cel puţin, în următorii ani. Constructorul a fost dezamăgit de eşecul dureros pe piaţă suferit de X-Class.
Pentru prima dată Mercedes-Benz X-Class a fost lansat în 2017 — primul pick-up premium din gama constructorului din Stuttgart a fost criticat dur de presă şi fani, iar asta pentru că având un substrat tehnic comun cu Nissan Navara, Mercedes-Benz X-Class, care pretinde a fi un pick-up premium, a împrumutat un şir de tehnologii şi elemente mai bugetare de pe modelul nipon, deşi germanii au muncit mult la îmbunătăţirea elementelor interioare precum tapiseria şi elementele de control. Mai mult de atât, X-Class a beneficiat şi de câteva unităţi de propulsie originale Mercedes-Benz pe lângă motoarele de bază împrumutate de la Navara.
Ultimul cuvând în cariera noului X-Class l-a avut să-l spună, însă, piaţa, unde pick-up-ul german a suferit un eşec dureros. În 2018 germanii au comercializat la nivel global doar 16,700 unităţi, urmând ca în 2019 cererea pentru X-Class să înregistreze un declin, fiind livrate 15,300 unităţi. Astfel, decizi nu s-a lăsat mult aşteptată, iar oficialii companiei germane au confirmat pentru presă sfârşitul producţiei lui X-Class în luna mai a acestui an. Modelul este produs la uzina Renault-Nissan din Barcelona.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter